"ZAŠTO EU NE ZOVE SAMO KURTIJA?" Gujon o predstojećem razgovoru u Briselu - "Kako ne mogu da ih prisile, a Poljsku i Mađarsku kažnjavaju"

Novosti online

19. 11. 2022. u 10:34

DIREKTOR Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i direktor Organizacije Solidarnost za Kosovo Arno Gujon rekao je povodom mogućeg susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija u Briselu, da EU uvek poziva obe strane, i uvek je pozivanje na smirivanje strasti i tenzija obostrano, iako je Priština ta koja uvek podgreva situaciju.

ЗАШТО ЕУ НЕ ЗОВЕ САМО КУРТИЈА? Гујон о предстојећем разговору у Бриселу - Како не могу да их присиле, а Пољску и Мађарску кажњавају

Foto I. Marinković

- Zašto ne zovu samo Kurtija? Kako oni ne mogu da ih prisile i nateraju premijera tzv. Kosova da implementira i da uradi dogovoreno, kada Poljsku i Mađarsku kažnjavaju - rekao je Gujon.

Kako je naveo Srbija je suverena, i nikada ne treba da odustane od borbe za svoje ciljeve. Rukovodstvo je ispravno, i ne traži ništa od onoga osim onoga što mu pripada.

- Da li vi znate ijednu suverenu zemlju u svetu koja se odrekla svoje teritorije ili pogazila sopstveni Ustav - upitao je Gujon.

(Kosovo Online)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

(UŽIVO) VIHOR 2024: Sve spremno za veliku vojnu vežbu - očekuje se dolazak predsednika Vučića