DIREKTOR Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i direktor Organizacije Solidarnost za Kosovo Arno Gujon rekao je povodom mogućeg susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija u Briselu, da EU uvek poziva obe strane, i uvek je pozivanje na smirivanje strasti i tenzija obostrano, iako je Priština ta koja uvek podgreva situaciju.

Komentari (2)

Ivan Zgrozeni

19.11.2022. 10:44

Besplatno objasnjenje velikom Srbinu. Francuska i Nemacka su naslednice Svetog Rimskog Carstva. Napoleon i Hitler su pokusali da ga obnove. Nemci i Francuzi su ipak uspeli osnivanjem EU (Cetvrti Rajh). Nije problem Aljbin Kurti. Problem su Francuska i Nemacka koje se ponekad sukobe jedino oko toga koja ce da vodi glavnu rec u Uniji. Inace, zajednicka zelja im je da vrate vreme unazad, u doba feudalizma i imperijalnim a ne nacionalnim granicama koje su uspostavljene nakon Prvog svetskog rata. Zato u Uniji postoje clanica prvog i drugog reda i balkanski varvati koje treba unistiti. Politika se nije menjala vise od hiljadu godina. Od Pipina Malog.

doktor

19.11.2022. 11:59

Od Gujona se moze samo nauciti , kako se razgovara sa cezarskom Evropom ! Da imamo jos 10 ovako skolovanih i pametnih ne bi nam trebali ni EU ni NATO !!