VUČIĆ SE NAŠALIO SA ALIJEVIM, SVI PRASNULI U SMEH: "Vidim da je sada popularan u Evropi, ne mogu na telefon da ga dobijem"

Novosti online

01. 10. 2022. u 11:29 >> 11:31

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je u Bugarskoj prisustvovao ceremoniji puštanja u rad gasnog interkonektora Bugarska - Grčka.

ВУЧИЋ СЕ НАШАЛИО СА АЛИЈЕВИМ, СВИ ПРАСНУЛИ У СМЕХ: Видим да је сада популаран у Европи, не могу на телефон да га добијем

Foto: Jutjub/Tanjug News Agency official

Uz Vučića i domaćina, predsednika Bugarske Rumena Radeva su na bini bili i predsednica EK Ursula fon der Lajen, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, premijer Grčke Kirjakos Micotakis, premijer Rumunije Nikolae Čuka, premijer Bugarske Galab Donev i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski.

Predsednik Srbije je tokom obraćanja čestitao Grčkoj i Bugarskoj na završetku ovog velikog projekta.

On je nasmejao sve prisutne zvanice kada se u jednom trenutku obratio predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu, čija zemlja je zbog velikih zaliha gasa, u svetlu energetske krize, postala izuzetno važan partner zapadnoevropskih zemalja.

- Moram da kažem da bez našeg prijatelja Ilhama Alijeva ne bismo mogli da računamo na diversifikaciju gasa. Vidim dragi prijatelju da si sada veoma popularan u Evropi. Znate, ja sam mnogo puta pričao sa njim, ali više ga ne mogu dobiti na telefon. Ne znam šta je uradio u međuvremenu, ali ja bih voleo da saznam kako je to uradio - rekao je predsednik Vučić, što su svi u sali pozdravili smehom i aplauzom.

Foto: Jutjub/Tanjug News Agency official

Predsednik je istakao da je ovaj projekat važan i za Srbiju, pošto će interkonektor između Srbije i Bugarske biti završen za godinu dana.

- Nadam se da ćemo sledeće godine imati ovakvu ceremoniju i u našoj zemlji. Kirjakos je govorio o ceni gasa. Ja verujem da ćemo imati tešku jesen i zimu. Gospođa Fon der Lajen se ne slaže sa mnom, ona je optimistična. Imao sam dilemu pre nego što sam došao, pitao sam se kako će me tretirati. Osećao se kao crna ovca, ali je ona veoma pristojna - rekao je predsednik kroz smeh, i duboko se zahvalio predsednici Evropske komisije.

Gasovod će prenositi gas iz Azerbejdžana preko Trans-jadranskog gasovoda (TAP) i iz drugih izvora preko planiranog terminala za tečni prirodni gas u Aleksandrupolisu na severu Grčke.

Predsednik Vučić će posle otvaranja gasovoda, kako je najavljeno, imati i bilateralni sastanak sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom.

Radovi na izgradnji novog gasovoda između Bugarske i Grčke, koji će do Bugarske dopremati gas iz Azerbejdžana, završeni su polovinom jula, a danas počinju prve komercijalne isporuke.

Gasovod dužine 182 kilometara, od čega 151 kilometar u Bugarskoj i 31 kilometar u Grčkoj, proteže se od severoistočnog grčkog grada Komotinija do Stare Zagore u središnjoj Bugarskoj. Gasovod, kako je ranije najavljeno, počinje da radi sa kapacitetom od tri milijarde kubika gasa godišnje i izgledima za povećanje na pet milijardi.

BONUS VIDEO: SEĆANjE - Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (112)

PREDSEDNIKA SRBIJE NE ISPUŠTAJU IZ USTA: U Skupštini Crne Gore tema Vučić i ustreptala ministarka