KURTI PONOVO PRETI RATNIM POKLIČIMA: Ovaj put preko hrvatskih medija

Novosti Onlajn

17. 09. 2022. u 17:31 >> 17:41

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da kada se mrzitelji svega srpskog udruže, ponovo svedočimo otvorenim pretnjama i ratnim pokličima Aljbina Kurtija, koji je u intervjuu "Večernjem listu" našao plodno i pogodno tlo za svoje ratnohuškačke pretenzije.

КУРТИ ПОНОВО ПРЕТИ РАТНИМ ПОКЛИЧИМА: Овај пут преко хрватских медија

Foto AP

- Svoju bolesnu opsesiju ratom i sukobima Kurti očigledno ne može, niti želi da sakrije, već se njima otvoreno hvali, pa sa svakom novom porukom svedočimo novim pretnjama po mir i stabilnost na području, ne samo KiM, nego i čitavog Zapadnog Balkana- ukaao je Petković, saopšteno iz Kancelarije za KiM.

On je naveo da ono što u svim krizama i sukobima Kurtijev pomračen um ne vidi, jeste da su njegovi napadi na Srbe puni logičkih grešaka, kršenja sporazuma i naposletku mržnje prema Srbima.

- Dok se povremeno hvali kako je "Srbija slaba, a tvz. Kosovo nadmoćno" (izjava od 8. septembra), sada tvrdi kako se Beograd naoružava i demonstrira svoju snagu - istakao je Petković.

Istina je da je jedini koji ima potrebu da odmerava mišiće i preti sukobima da bi sakrio svoju infantilnost, upravo Kurti, dok Beograd na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem posvećeno čuva mir i stabilnost, ali čuva i srpski narod na KiM od Kurtijevih nasrtaja, naveo je Petković.

- A KiM će ostati kolevka Srbije, želeo to Kurti da prihvati ili ne - poručio je Petković.

On je dodao da se nada da su njegov ratni poklič iz "Večernjeg lista" dobro pročitali i razumeli oni koji moraju da ga obuzdaju pre nego što se prostor KiM pretvori u novo žarište sukoba i nateraju ga da formira Zajednicu srpskih opština i to onako kako je dogovoreno u Briselu, pre skoro deset godina i nikako drugačije.

BONUS VIDEO: Kordoni policije obezbeđuju glavne raskrsnice u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MANDINE GORKE REČI IZ 90ih: Učiti decu da budu pošteni je kao da ih učite da budu idioti