VUČIĆ RAZGOVARAO SA RUMENOM RADEVIM: Glavna tema energetika - prihvatio poziv na otvaranje gasnog interkonektora između Bugarske i Grčke

Tanjug

17. 09. 2022. u 09:27

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА РУМЕНОМ РАДЕВИМ: Главна тема енергетика - прихватио позив на отварање гасног интерконектора између Бугарске и Грчке

Foto: Instagram

Predsednik Vučić je prihvatio poziv predsednika Radeva da početkom oktobra učestvuje u ceremoniji otvaranja gasnog interkonektora između Bugarske i Grčke, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Dvojica predsednika su konstatovali da će ovaj interkonektor doprineti gasnoj diversifikaciji u regionu, kao i jačanju regionalne saradnje u oblasti energetike, neophodne u aktuelnim komplikovanim geopolitičkim okolnostima.

Predsednici Vučić i Radev su istakli da su posvećeni jačanju dobrosusedskih odnosa Srbije i Bugarske, kao i saradnje u svim oblastima od interesa za obe zemlje, navodeći značaj projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i energetike.

BONUS VIDEO: 

APLAUZ ZA VUČIĆA: Predsednik na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)