"OTVORENI BALKAN JE PROJEKAT JEDINSTVA U MIRU": Edi Rama na otvaranju sajma vina "Vinska vizija"

Novosti online

01. 09. 2022. u 14:15

PREMIJER Albanije Edi Rama poručio je danas na otvaranju sajma vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana" da je regionalna inicijativa OB mnogo više od privrede i trgovine i daleko više od politike.

ОТВОРЕНИ БАЛКАН ЈЕ ПРОЈЕКАТ ЈЕДИНСТВА У МИРУ: Еди Рама на отварању сајма вина Винска визија

Foto: Printscreen/Pink

- Otvoreni Balkan je proizvod mira koji će da bude održiv, projekat jedinstva u miru sa vizijom za budućnost, tako da ovo malo susedstvo u srcu Evrope ne pati više od ostataka u prošlosti već da postane mesto budućnosti za naše mlade - istakao je Rama.

Naveo je da je odlučio da ne pročita govor koji mu je napisan koji je počinjao time da su u Albaniji napravili prvo vino još u bronzanom dobu i istakao da i ne "zna koliko je to tačno, ali da zna da smo protraćili mnogo vremena u tome da dokazujemo ko je bio najstariji, prvi nešto napravio i polaže pravo da živi ovde", rekao je Rama.

Poručio je da smo svi naučili da niko neće ići nigde druge odavde, pošto ćemo tu i ostati i posle mnogo vekova.

- Naš izbor je jednostavan, kako da ostanemo na ovom prostoru a da svi budemo zajedno u istom evropskom susedstvu pokušavajući da ga učinimo mirnijim za naše narode ili da možemo da se gađamo kamenjem i podmećemo jedni drugima kao što smo to radili godinama - poručio je premijer Albanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati