BRANIĆEMO SE SVIM DEMOKRATSKIM I NEDEMOKRATSKIM SREDSTVIMA: Stigao odgovor na sraman pokušaj policije lažne države

Novosti online

09. 06. 2022. u 21:13

POTPREDSEDNIK Srpske liste Igor Simić je povodom pokušaja pripadnika kosovskog odeljenja za teška krivična dela da uruče poziv za saslušanje čelnicima Srpske liste izjavio da će se u slučaju da Priština krene da hapsi ljude s tog spiska, organizovati otpor svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima i građanskom neposlušnošću.

БРАНИЋЕМО СЕ СВИМ ДЕМОКРАТСКИМ И НЕДЕМОКРАТСКИМ СРЕДСТВИМА: Стигао одговор на сраман покушај полиције лажне државе

Foto D. Milovanović

On je potvrdio da predsednik Srpske liste Goran Rakić, član Predsedništva Slavko Simić i on nisu prihvatili pozive za saslušanje i pozvao je građane da ih takođe ne prihvataju, jer se, kaže, radi o čisto političkom procesu s cilje da se proteraju Srba s Kosova i Metohije, piše Kosovo Online.

Igor Simić/Foto: D.Z.

- U slučaju da Priština krene da hapsi bilo kog Srbina sa spiska služićemo se zajedno sa građanima svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima pa i građanskom neposlušnošću. Želim da napomenem da po informacijama koje imamo jedinstvo po ovom pitanju je nikad veće i niko sa tog spiska nije hteo da primi poziv koji je Priština uputila - rekao je Simić.

Kako smo danas objavili, pripadnici odeljenja za teška krivična dela tzv. Kosova pokušali su ranije danas da uruče poziv za saslušanje predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu Predsedništva Slavku Simiću u svojstvu osumnjičenih.

Imena predstavnika Srpske liste dodata su na raniji spisak 72 osobe srpske nacionalnosti koje Priština tereti za "napad na ustavni poredak Kosova" zbog protesta Srba protiv jednostranih poteza Prištine.

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili