PRIŠTINA NASTAVLJA PROGON SRBA NA KOSOVU: Hoće da hapse i saslušavaju lidere Srpske liste

Novosti online

09. 06. 2022. u 15:25

NASTAVLjA se progon istaknutih Srba na Kosovu i Metohiji od strane zvanične Prištine.

ПРИШТИНА НАСТАВЉА ПРОГОН СРБА НА КОСОВУ: Хоће да хапсе и саслушавају лидере Српске листе

Foto: D. Zečević

Prema saznanjima "Novosti", danas su pripadnici kosovskog odeljenja za teška krivična dela pokušali da uruče poziv za saslušanje predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu Predsedništva Slavku Simiću u svojstvu osumnjičenih lica.

Imena predstavnika Srpske liste dodata su na ranije objavljeni spisak od 72 lica srpske nacionalnosti koje Priština tereti za "napad na ustavni poredak Kosova" zbog protesta Srba na jednostrane poteze Prištine.

Rakić je o tom spisku izvestio javnost još u aprilu, i tada je istakao da je u pitanju politički i etnički motivisan progon Srba, i da su naši sunarodnici unapred osuđeni.

- Zato niko od naših građana, privrednika, političkih predstavnika ne treba da primi ovaj poziv, niti da se na njega odazove. Koliko je perfidna igra Prištine vidi se kroz nameru da se među nas unese razdor. Spisak im nije konačan pa ih pozivam da na taj spisak stave i mene, Igora, Slavka, Milovića, jer smo i mi bili na tim protestima sa svojim narodom i uvek ćemo biti - rekao je Rakić na konferenciji za medije 24. aprila.

Rakić je tada ponovio da Srbi na Kosovu žele da sačuvaju mir, ali i da tolerantni stav Srba ima granicu.

- Ukoliko Priština krene sa jednostranim potezima, ne daj Bože, hapšenjima naših građana, bićemo prinuđeni da se tome odupremo svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima što podrazumeva i totalnu građansku neposlušnost kako bismo odbranili ljudska prava naših građana - poručio je Rakić.

BONUS VIDEO: MALTRETIRAJU I ZASTRAŠUJU SRBE - Ovako specijalci Rosu vršljaju po Štrpcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega