Uprava policije je sa partnerskim službama identifikovala lica koja su juče lišila života policijskog službenika Milutina Lekovića. To je, gotovo sigurno, državljanin Albanije Luan Hasani (43) koga ta zemlja potražuje zbog krivičnih dela ubistvo sa umišljajem i pokušaj ubistva u vezi sa krivičnm delom nezakonito posedovanje vatrenog oružja i municije. Njemu su nadležni organi ove države odredili meru bezbednosti „kazna zatvora“.


Ovo je u ponedeljak saopštila Uprava policije Crne Gore, koja kaže da je sa njim u momentuubistva policajca u centru Igala u službenom vozilu policije bio i Ljuljzim Hasani (49) koji se od strane Republike Albanije potražuje na nacionalnom nivouod 2018. godine zbog krivičnog delaubistvo s umišljajem, zavera u pokušaju u vezi sa krivičnm delom nezakonito posedovanje vatrenog oružja i municije. Sa njima se nalazila i NuraHasani (67) koja se potražuje na nacionalnoj osnovi od 2018. godine zbog krivičnih dela pretnje.


Crnogorski istražitelji sva tri lica terete za krivično delo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnihmaterija, a u vezi sa krivičnim delom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.PROČITAJTE JOŠ: Lekari su se satima borili za njegov život i nisu uspeli: Ovo je Milutin Leković, ubijeni policajac iz Igala


Pomenuta lica su najverovatnije iz mesta Koplika, država Albanija, mada oni tvrde da su sa Kosova.


Uhapšeni su u nedelju oko 17 sati u Sutorinskom polju dok su pokušavali peške da pobegnu preko granice sa Hrvatskom.


Kada ih je policija pronašla i opkolila, osumnjičeni za ubistvo policajca ponovo je potegao pištolj. Ranjen je u ruku u razmeni vatre, a potom su sve troje uhapšeni.


Ova lica će biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici u ponedeljak u 16 sati, saopštila je Uprava policije Crne Gore.