Lekari su se satima borili za njegov život i nisu uspeli: Ovo je Milutin Leković, ubijeni policajac iz Igala

Novosti online

nedelja, 15. 12. 2019. u 23:41

Лекари су се сатима борили за његов живот и нису успели: Ово је Милутин Лековић, убијени полицајац из Игала

Foto: Fejsbuk/Milutin Leković

Službenik granične policije Milutin Leković (41), koji je danas tokom radnog zadatka ranjen u Igalu, preminuo je u Specijalnoj bolnici u Risnu
Službenik granične policije Milutin Leković (41), koji je danas tokom radnog zadatka ranjen u Igalu, preminuo je u Specijalnoj bolnici u Risnu.

Policajac je pogođen u glavu hicem iz pištolja koji je, kako se sumnja, sa zadnjeg sedišta policijskog automobila ispalio kosovski državljanin kog je Leković priveo.

Ovaj kosovski državljanin, zajedno sa još dve osobe, privođen je jer nije imao identifikaciona dokumenta.

“Danas oko 14,45 časova u ulici Sava Ilića u Igalu, prilikom privođenja tri osobe koje nisu kod sebe imale lična dokumenta, jedno od lica iz svog pištolja je ispalilo hitac u policijskog službenika M.L. Napadači, dve muške i jedna ženska osoba su se nakon napada dali u bekstvo u nepoznatom pravcu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Leković je nakon ranjavanja prebačen u risansku bolnicu, gde su mu se lekari borili za život, ali je, nažalost, nakon nekoliko sati preminuo.

Policija je odmah blokirala grad u potrazi za napadačima, koje je uhapsila oko 17 časova na području Sutorine.

Prilikom hapšenja, ponovo je došlo do pucnjave, kada je napadač na Lekovića, zapucao na njegove kolege.

“Muškarac starosti oko 45 godina je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom preteće riječi. Tada je došlo do razmene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani”, navode u Upravi policije.

Policija ima podatke o mogućem identitetu osumnjičenih osoba, a u toku su aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama.

Policija zahvaljuje svim građanima Herceg Novog koji su svojim pozivima davali blagovremene i tačne informacije o napadačima i njihovom pravcu bekstava.

“Uprava policije izražava ogorčenost zbog tragične smrti našeg kolege i sa pažnjom će pratiti dalji tok razvoj događaja u krivičnom procesuiranja osumnjičenih”, navode u Upravi policije.

(CDM.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Pamet

16.12.2019. 00:04

Ma nije moguce, veliki prijatelji Crne Gore, kosovari, da tako nesto ucine. Spavas li mirno Milo ili cekas mecku da zaigra i pred tvojim vratima? Ps.Ovaj komentar je komentar na politicku situaciju u CG, a ne radovanje zbog oduzimanja jednog zivota, cisto da naglasim.

Miki

16.12.2019. 00:47

Zao mi je coveka,ali sta su drugo mogli da ocekuju od Albanaca. Pre ili kasnije,desice im se isti scenario kao i nama. A kobna greska je sto lice nisu pretresli i razoruzali.

bager

16.12.2019. 05:42

Kako ja moguce da su ubicu stavili u sluzbeni policijski auto a da pre toga nije pretresen,,zasto nije ledan kraj lisice na ruku a drugi za drzac iznad vrata ,ili svakome po lsice na ruke iza ledja,,nesto je ovde bilo van propisa i amaterski

Ljube

16.12.2019. 05:46

Cekaj ,jeli ja dobro shvatih ,upucan sa zadnjeg sedista u policijskom autu ...za ime Boga ,pa ti policajci osnovne obaveze i pravila ne znaju ....

vaki granicar JNA

16.12.2019. 14:51

Procedure da se postuju to znaci prilikom privodjenja licu se stavljaju lisice sa rukama na ledjima onda pinc gauer i pravac karaula to se zove Pravilo Sluzbe, u JNA.

драгана

16.12.2019. 15:22

Strahota i žalost!Koliko je Srba iz Crne Gore poginulo od tih divljaka? Dokle????

Seni

16.12.2019. 22:58

Albanci su uzeli Kosovo polako uzimaju i Crnu Goru. Ulicinj Albanski se prica Tuzi/ Pg isto pa idu dalje. Neka idu u Albaniju pa neka prave nered i drogiraju se!