Službenik granične policije Milutin Leković (41), koji je danas tokom radnog zadatka ranjen u Igalu, preminuo je u Specijalnoj bolnici u Risnu.

Policajac je pogođen u glavu hicem iz pištolja koji je, kako se sumnja, sa zadnjeg sedišta policijskog automobila ispalio kosovski državljanin kog je Leković priveo.

Ovaj kosovski državljanin, zajedno sa još dve osobe, privođen je jer nije imao identifikaciona dokumenta.

“Danas oko 14,45 časova u ulici Sava Ilića u Igalu, prilikom privođenja tri osobe koje nisu kod sebe imale lična dokumenta, jedno od lica iz svog pištolja je ispalilo hitac u policijskog službenika M.L. Napadači, dve muške i jedna ženska osoba su se nakon napada dali u bekstvo u nepoznatom pravcu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Leković je nakon ranjavanja prebačen u risansku bolnicu, gde su mu se lekari borili za život, ali je, nažalost, nakon nekoliko sati preminuo.

Policija je odmah blokirala grad u potrazi za napadačima, koje je uhapsila oko 17 časova na području Sutorine.

Prilikom hapšenja, ponovo je došlo do pucnjave, kada je napadač na Lekovića, zapucao na njegove kolege.

“Muškarac starosti oko 45 godina je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom preteće riječi. Tada je došlo do razmene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani”, navode u Upravi policije.

Policija ima podatke o mogućem identitetu osumnjičenih osoba, a u toku su aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama.

Policija zahvaljuje svim građanima Herceg Novog koji su svojim pozivima davali blagovremene i tačne informacije o napadačima i njihovom pravcu bekstava.

“Uprava policije izražava ogorčenost zbog tragične smrti našeg kolege i sa pažnjom će pratiti dalji tok razvoj događaja u krivičnom procesuiranja osumnjičenih”, navode u Upravi policije.

(CDM.me)