POLICIJSKA AKCIJA U CRNOJ GORI: Zaplenjen arsenal na Žabljaku, oduzete puške u Bijelom Polju (FOTO)

M. S.

23. 04. 2019. u 16:25

ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Заплењен арсенал на Жабљаку, одузете пушке у Бијелом Пољу (ФОТО)

Žabljak, oružje FOTO Uprava policije

Policija je na Žabljaku, preduzimajući aktivnosti pronalaženja i zaplene oružja u ilegalnom posedu građana, u pet odvojenih aktivnost kod pet lica pronašla i oduzeli veću količinu oružja i municije

Policija je na Žabljaku, preduzimajući aktivnosti pronalaženja i zaplene oružja u ilegalnom posedu građana, u pet odvojenih aktivnost kod pet lica pronašla i oduzeli veću količinu oružja i municije. Krivičnim prijava procesuirana su četiri lica dok je protiv jednog lica podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima, a postupajući po prethodno pribavljenim naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, izvršila pretrese na pet lokacija koje koriste D.G, V.V, A.V, L.K. i Ž.K. Policija je prilikom ovih pretresa pronašla i oduzela osam pušaka, tri pištolja, revolver, kao i 117 komada municije različitog kalibra. Takođe, ovom prilikom je oduzeta i određena količina bezdimnog baruta i kapisli za punjenje lovačke municije. Policija je od D.G. oduzela pištolj marke „Crvene Zastava“ M-57, cal. 7,62mm za koji D.G. ima oružni list, iz preventivnih razloga.

Pročitajte još - VELIKA ZAPLENA POLICIJE: Skrivao nelegalno oružje u porodičnoj kući

O svemu je obavešten državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se protiv D.G,V.V, A.V. i L.K. podnesu krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili četiri krivična dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.Protiv Ž.K. će nadležnom sudu biti podnet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

ZAPLENA U BIJELOM POLjU: ODUZETE PUŠKE

Pripadnici Centra bezbednosti Bijelo Polje su, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.K. (31). Prilikom pretresa policija je pronašla i oduzela od V.K. (58), srodnika Ž.K, pušku M-48, lovačku pušku cal. 16 milimetara i municiju, u ileganom posedu. O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

Bijelo Polje, oružje FOTO Uprava policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buda

23.04.2019. 22:00

sve sami trofeji...Cime se oni hvale.Ovo ce zavrsiti na zidovima raznoraznih nacelnika, kao i mnogi do sada.