ZAEV PORUČIO GRAĐANIMA: Makedonija ponosno ulazi u NATO i EU

Tanjug

13. 08. 2018. u 12:20

ЗАЕВ ПОРУЧИО ГРАЂАНИМА: Македонија поносно улази у НАТО и ЕУ

Premijer Makedonije Zoran Zaev AP Photo

Premijer Zoran Zaev poručio je građanima da Makedonija ponosno ulazi u NATO i EU i da je "vreme za odluku"
Premijer Zoran Zaev poručio je građanima da Makedonija ponosno ulazi u NATO i EU i da je "vreme za odluku".


Zaev je u okviru kampanje za septembarski referendum, na kojem građani te bivše jugoslovenske republike treba da potvrde sporazum sa Grčkom o novom imenu, na Fejsbuk profilu poručio da taj sporazum otvara put Makedonije ka članstvu u NATO i EU.

Inače, u Makedoniji je uveliko u toku kampanja kojom se građani pozivaju da izađu na referendum, 30. septembra i kažu "da" sporazumu sa Grčkom.

PROČITAJTE JOŠ: Zaev: Makedonija napravila kvantni skok


S tim u vezi je snimljeno i nekoliko video spotova, koji građane treba da uvere u sve prednosti tog sporazuma prema kojem bi novo ime te države bilo - Republika Severna Makedonija.

Najuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE, međutim, još se nije izjasnila o referendumu, a vlast strahuje da bi ta stranka mogla da pozove svoje simpatizere na bojkot, što bi moglo da ugrozi pozitivan ishod izjašnjavanja.


ZAEV: VMRO DA SE IZJASNI DA LI JE ZA BUDUĆNOST MAKEDONIJE

Vladajuća SDSM premijera Zorana Zaeva apelovala je na lidera Hristijana Mickoskog i predstavnike najuticanije opozicione VMRO-DPMNE da se na predstojećem referendumu o imenu Makedonije izjasne da li su za budućnost zemlje i evrointegracije ili vraćanje u mračnu prošlost kriminala i izolacije.

U saopštenju SDSM, prenose makedonski mediji, poručuje se da 30. septembra građani odlučuju o svojoj budućnosti, članstvu u NATO-u i EU sa očuvanim i ojačanim identitetom .

Uvereni da će građni na predstojećem referendumu glasati za tu bolju budućnost, SDSM poručuje da članstvo u EU i NATO nema alternativu.

Referendum je, kažu, istinska i istorijska prilika za napredak zemlje i stoga pozivaju Mickoskog i VMRO-DPMNE da se izjasne o pitanju referenduma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Hehehehehe

13.08.2018. 12:39

Pa nisu te džaba ameri godinama gurali da dođeš na tu funkciju. Sad došlo sve na naplatu, a tvojim moralnim vrednostima nije problem da sve to progutaš.

darko

13.08.2018. 12:49

Baš smo okruženi "prijateljima".Kraj takvih prijatelja ,neprijatelji su nam zaista suvišni.

Dusan Va.

13.08.2018. 13:55

Od koga to treba da brani NATO Makedonkju? Jedini njihov neprijatelj danas i u buduce su njihovi danasnji prijatelji siptari koji ce im za koju godinu uz pomoc NATO-a oduzeti pola zemlje i pripojiti Albaniji.

MiroslavM

13.08.2018. 15:37

Haha ponosno... Kad sam prosao od Ohrida do Skoplja na velikim jarbolima vijore se samo Albanske zastave,Vise puta pomislio sam da sam u Albaniji. Nigde na toj relaciji nisam video Makedonsku zastavu. Jel to ponosna Makedonija?