Džozef Mekejn (34), serijski silovatelj iz Velike Britanije, osuđen je u ponedeljak na 33 godine doživotne robije, piše "Dejli Mejl".

Njemu se stavlja na teret 37 krivičnih dela, u kojima je napao 11 žena i dece u dvonedeljnom divljanju a potom je greškom oslobođen iz zatvora.

On se tereti da je tokom aprila i maja ove godine oteo i silovao više osoba, među kojima je najmlađi bio jedanaestogodišnji dečak, a najstarija žena (71).

Njegovo divljanje počelo je u aprilu ove godine. On je devojku (21) na izlasku iz kluba uz pretnju nožem ugurao u svoj automobil, naterao je da odu u njen stan i tamo je silovao.

Nedugo potom, nova žrtva mu je bila dvadesetpetogodišnja devojka koju je presreo na jednoj metro-stanici u Londonu oko ponoći. Nad nesrećnom devojkom se iživljavao 12 sati bez prestanka, a ni žrtva sama ne zna koliko puta ju je silovao.

Međutim, tu se njegov zločin ne završava. Istog dana oko podneva, dok je u kolima vozio devojku nad kojom se celu noć iživljavao, pokušao je da otme dve sestre koje su same šetale ulicom.

Pročitajte još - JEZIVO: Silovali devojku u klubu pa snimljeni kako čestitaju jedan drugom (VIDEO)

Prema pisanju medija, jednu je uspeo da ugura u automobil, dok se druga otela i uspela da pobegne i potraži pomoć. Dok je policija tragala za njim, on je naizmenično brutalno silovao novu žrtvu i devojku koju je oteo prethodne noći. Žrtve su se spasle tako što je jedna uspela da dograbi staklenu flašu koju je Mekejn držao u kolima i da ga njome udari po glavi.

Novu žrtvu Mekejn je upoznao deset dana kasnije. Po već "ustaljenom" scenariju naterao ju je da ga odvede njenoj kući, tu ju je vezao, a potom je pred njom silovao njenog 11-godišnjeg sina i 17-godišnju ćerku.

Devojčica je u jednom trenutku uspela da mu se otme i gola iskoči kroz prozor i pobegne kod komšija. Policija je brzo stigla, ali Mekejn nije uhvaćen.

Svoje divljanje je nastavio par sati kasnije, kada je kidnapovao staricu (71) u jednoj prodavnici u Ramsbotomu, pola sata posle toga je kidnapovao i devojčicu (13). Mekejn je pola sata kasnije odeto još dve devojčice, obe po 14 godina i strpao ih u automobil starice nad kojom se prethodno seksulano iživljavao.

Automobil starice je bio prvi dokaz koji je policiju odveo do Mekejna. Prilikom jurnjave sa organima reda, silovatelj se zakucao u bankinu i peške pobegao.

Ipak, policija ga je pronašla kako se krije na jednom drvetu u blizini mesta nesreće.