SAD uvele sankcije Madurovom sinu Nikolasitu

Tanjug

28. 06. 2019. u 19:35

САД увеле санкције Мадуровом сину Николаситу

Nikolasa Maduro sa sinom, foto AP

SAD su pojačale pritisak na predsednika Venecuele Nikolasa Madura i uvele sankcije njegovom sinu, Nikolasu "Nikolasitu" Maduru, saopštilo je Ministarstvo finansija
SAD su pojačale pritisak na predsednika Venecuele Nikolasa Madura i uvele sankcije njegovom sinu, Nikolasu "Nikolasitu" Maduru, saopštilo je Ministarstvo finansija.


Ministarstvo je navelo da je Madurov sin bio uključen u propagandu i cenzuru, da je profitirao od venecuelanskih rudnika i pomagao u pritisku na vojsku kako bi se humanitarna pomoć zadržala van zemlje, prenosi Rojters.


Ove sankcije su najnoviji čin u šest meseci napora da se svrgne Maduro, čiji su reizbor 2018. godine SAD i većina zapadnih zemalja proglasile nelegitimnim.

PROČITAJTE JOŠ: Maduro skuplja dobrovoljce


"Maduro se oslanja na svog sina Nikolasita i druge koji su bliski njegovom autoritarnom režimu da bi održao pritisak na ekonomiju i ugnjetavao stanovnike Venecuele", izjavio je ministar finansija Stiven Mnačin.


"Ministarstvo će nastaviti da cilja saučesnike i rođake insajdera nezakonitog režima koji profitiraju od Madurove korupcije", rekao je Mnačin.


Predsednik Donald Tramp je podržao opozicionog lidera Huana Gvaida koji se u januaru proglasio privremenim predsednikom.


Maduro, kojeg podržavaju Kina, Rusija i Turska, ima podršku vojske i drugih institucija i Gvaida naziva marionetom Vašingtona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije