IZBORI ZA NEPOSTOJEĆE POSLANIKE: U šumi datuma oko bregzita i moguće održavanje glasanja za Evropski parlament

G. ČVOROVIĆ

12. 04. 2019. u 08:15

ИЗБОРИ ЗА НЕПОСТОЈЕЋЕ ПОСЛАНИКЕ: У шуми датума око брегзита и могуће одржавање гласања за Европски парламент

Tereza Mej Foto AP

Dogovor o izlasku Velike Britanije 31. oktobra podrazumeva, u međuvremenu, još jednu raspravu i to na samitu EU 21. juna

DOGOVOR o izlasku Velike Britanije 31. oktobra podrazumeva, u međuvremenu, još jednu raspravu i to na samitu EU 21. juna. Vrzino kolo se time ne zatvara, jer će London morati da raskine odnose sa Briselom 1. juna, ukoliko ne raspiše izbore za Evropski parlament. Britanska premijerka Tereza Mej se ipak nada da će Velika Britanija uspeti da izađe iz EU do 22. maja!

Konsenzus je pronađen s danom pred teoretsko stupanje na funkciju nove Evropske komisije. To Britance ipak neće osloboditi apsurdne obaveze da, na brzinu, organizuju kampanju za evropske izbore, ako žele da kupe još malo vremena. Biće to prilika za pristalice suprotstavljenih stavova da imaju otvorene tribine, bez obaveze ispunjenja izbornih obećanja.

PROČITAJTE JOŠ: Novi produžeci za "bregzit" bez kraja

Francuski predsednik Emanuel Makron je poručio da Ostrvljani pred sobom imaju sve tri opcije - izlazak bez dogovora, prihvatanje sporazuma ili, čak, o(p)stanak u EU. Mejova je, već po podne, imala sastanak s poslanicima Donjeg doma Britanskog parlamenta, sa zadatkom da "progura" isti tekst koji su, parlamentarci do sada već tri puta odbili. Koliko joj je misija teška, pokazuje i to da je ministar za "bregzit" Stiv Barkli poručio da je protiv dugih rokova.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

bager

12.04.2019. 13:19

Engleska muckalica,,prevaranti bi da izmaknu zadnjicu iz Eu ali da ipak komandujuu preko " delegata " ,tj par poslanika ,