IZRAEL PRETI ZEMLjAMA REGIONA: Naše rakete putuju veoma daleko

Beta

utorak, 12. 02. 2019. u 19:03

ИЗРАЕЛ ПРЕТИ ЗЕМЉАМА РЕГИОНА: Наше ракете путују веома далеко

Foto Tanjug/Ap

Premijer Izraela zapretio da će njegova zemlja gađati mete širom regiona dan nakon što je visoki iranski komandant zapretio da će sravniti sa zemljom Haifu
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu zapretio je danas da bi Izrael mogao da cilja milicije koje podržava Iran širom Bliskog istoka.

"Naše rakete mogu da putuju vrlo daleko i da se suprotstave svakom neprijatelju, uključujući saveznike Irana u našem regionu", rekao je on u pomorskoj bazi u Haifi dan nakon što je visoki iranski komandant zapretio da će sravniti sa zemljom taj grad ako SAD napadnu Islamsku Republiku Iran.

Pročitajte još:NOVA AGRESIJA: Izrael bombardovao sirijsku bolnicu

Netanjahu koji je takođe ministar odbrane je objasnio da Izrael "stalno deluje u skladu s potrebom da spreči Iran i njegove saveznike da se učvrste duž severne granice (Izraela) i u širem regionu".

Iranski saveznici u regionu su libanski Hezbolah, nekoliko ekstremističkih organizacija u pojasu Gaze i šiitske milicije u Iraku, navode izraelski mediji.

Pročitajte još:RUSIJA UPOZORILA IZRAEL: Prestanite sa proizvoljnim napadima na Siriju

Netanjahuov biro je objavio njegovu fotografiju u bazi s oficirima uprkos nedavnoj instrukciji vrhovnog tužioca da premijer ne sme da koristi slike s vojncima da se to ne bi shvatilo kao izborna propagadna pred prevremene izbore zakazane za 9. april.

Foto Tanjug/ApU ponedeljak je visoki komandant iranske Revolucionarne garde na mitingu povodom 40- godišnjice Islamske revolucije rekao da će Iran zbrisati Haifu i Tel Aviv ako SAD pokrenju napad na njegovu zemlju.

Netanjahu je nekoliko sati upozorio da će, ako Iran napravi "užasnu grešku" da napadne Izrael to biti "poslednja proslava godišnjica revolucije".

U ponedeljak je bilo i zveštaja o granatiranju iz izraelskih tenkova regiona Kuneitra kraj granice sa Sirijom.

Sirijski mediji su javili da je granatirana bolnica u Kuneitri i jedna osmatračnica i da su obe mete u demilitarizovaj zoni koje odvajaju dve zemlje. Izraelska vojska nije komentarisala te izveštaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije