Dodik: Epicentar krize još nije prošao,biće potrebna rigoroznija primena preventivnih mera

Novosti Online / S.M.- D.C.

07. 04. 2020. u 17:11

Додик: Епицентар кризе још није прошао,биће потребна ригорознија примена превентивних мера

Dodik u Trebinju - foto SRNA

Milorad Dodik izjavio da epicentar krize u vezi sa virusom korona sigurno još nije prošao i da će biti potrebna još rigoroznija primena preventivnih mera
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Trebinju da epicentar krize u vezi sa virusom korona sigurno još nije prošao i da će biti potrebna još rigoroznija primena preventivnih mera. On je zahvalio svim ljudima koji poštuju mere i na taj način, pre svega, poštuju sebe, navodeći da situacija u vezi sa virusom korona nije nimalo bezazlena, već opasna.

Dodik je istakao da su preventivne mere itekako potrebne, da nisu preterane, kao i da će biti potrebna još rigoroznija njihova primjena, s ciljem zaštite zdravlja stanovništva.
Naglasio je da na tržištu ima dovoljno namirnica i da neće biti nestašica.

Dodik je naveo da su posledice epidemije virusa korona već vidljive u privredi, ali da će Vlada Srpske pomoći privrednim subjektima kako bi prevazišli krizu.

On je naglasio da je zdravstveni sistem u Srpskoj spreman iako još uvek nije dostignut vrhunac epidemije.

-Moramo da učinimo sve da ne izgubimo relativno dobre efekte u prvom mesecu. U ovom trenutku medicinski sistem u Srpskoj je spreman. Samo sedam pacijenata je na raspiratorima u Banjaluci, imamo slobodnih 50, a naručili smo još 130. Nadamo se da ćemo uz humanitarne donacije imati ih preko 200, izjavio je Dodik.
On je nakon što je u Trebinju prisustvovao sednici Gradskog kriznog štaba, rekao je da ovaj štab veoma operativan, te da su mere koje je donio usaglašene sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Dodik je rekao da će trebinjskoj bolnici biti prosleđeni respiratori koje će Srpska dobiti, kako bi Trebinje raspolagalo sa deset respiratora.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je Dodiku za podršku, navodeći da je razgovarano o situaciji u vezi sa virusom korona, odnosno o preventivnim, zdravstvenim i privrednim merama u borbi protiv virusa.

On je podsetio da u Trebinju nije zabilježen nijedan slučaj zaraze. Ćurić je rekao da je veoma važno da se građani i dalje pridržavaju donesenih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Demagogija i blef

09.04.2020. 08:07

@Aleks - Ako je ON to rekao, a jeste, onda je to tako. I nikako drugačije.

Bane

12.04.2020. 23:48

@Aleks - Ne zna ON ni sta je epicentar.Da je nesto vezano za novac onda bi sigurno znao.