Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u Bijeljini da svaki rukovodilac po zakonu ima pravo da naredi proveru diploma za svoje zaposlene.


On je napomenuo da se u javnosti u vezi sa tim diplomama podigla "malo veća prašina".

- Iskoristio sam svoje zakonsko pravo i zatražio informaciju o tome, a rok za dostavljanje diploma bio je juče - rekao je Višković novinarima.

On kaže da je dobio informacije u elektronskoj formi i da ih još nije sve pregledao jer je reč o hiljadama zaposlenih u institucijama, pa i onih u nadležnosti nekih ministarstava.

PROČITAJTE JOŠ: Premijer RS otvorio novi pogon firme na Majevici


- Sve će biti pregledano i videćemo da li ima spekulacija u smislu nelegalno stečenih diploma. Da li će i koliko tih diploma na kraju biti `sumnjivo` ili neće, potrebno je sačekati da bude sve pregledano, naveo je Višković i ponovio da je riječ o nekoliko hiljada diploma.

Komentarišući to što se u medijima pojavilo interesovanje i za njegovu diplomu, Višković je rekao da je osnovno znanje stekao na Saobraćajnom fakultetu u Sarajevu, gde je ostao kao asistent isključivo zahvaljujući fakultetu, a ne uticajnim roditeljima ili vezi.

On je napomenuo da je diplome magistra i doktora nauka stekao na državnim fakultetima i da je spreman dati diplome na uvid.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je juče da sve javne institucije i ustanove u Srpskoj dostave informacije o diplomama zaposlenih, potvrđeno je Srni u kabinetu premijera.

Srni je rečeno da se zahtev premijera odnosi i na upravne organe pod nadležnošću ministarstava.