Premijer RS otvorio novi pogon firme na Majevici

V. Mitrić

01. 09. 2019. u 20:24

Премијер РС отворио нови погон фирме на Мајевици

Foto: V. Mitrić

Načelnik opštine Lopare, dr Rado Savić, i premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorili su, u ponedeljak, u Loparama novi pogon firme koja će u narednih dve godine da otvori 50 novih radnih mesta

Načelnik opštine Lopare, dr Rado Savić, i premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorili su, u ponedeljak, u Loparama novi pogon firme koja će u narednih dve godine da otvori 50 novih radnih mesta.

- Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo, kako kaže, što je u kraju, gde se otvaraju nova radna mesta.

-To je ono je ono što imponije svakoj vlasti, posebno sam zahvalan vlasniku firme Iliji Stjepanoviću što je imao snage i volje da pored toga što ima osam firmi u ovoj grupaciji i u inostranstvu i drugom entitetu, došao je ovde u Lopare u nerazvijenu lokalnu zajednicu da na neki način pomogne sugrađanima i da sa ovim kapacitetima zaposli ove ljude i da šansu da ostanu ovde i da rade- rekao je Višković.

Premijer RS Višković kaže da je namera da za naredni period ova firma utrostuči broj zaposlenih i da je ta investicija vredna više od 2 miliona KM.

Pročitajte još - SABOR AKCIJAŠA NA MAJEVICI: Okupili staru Jugu

-Ono što je posebno bitno i što imponuje je da njegovi radnici ne odlaze i ne napuštaju Srpsku, kao i da imaju plate veće 1.000 KM - istakao je Višković i najavio da će u narednom periodu podržati ovu formu.Načelnik Savić kaže da je „u poslednjih dve godine u opštini Lopare zaposlenje je dobilo 400 meštana“. Otvarnje novog pogona firme koja se bavi izradom delova za termoenergetsle sisteme, po njegovim rečima, „još više jača privredni ambijent na Majevici“.

-Pronašli smo investitore koji su otvorili privredne pogone koji su svi izvozno orijentisani na tržišta zapadne Evrope, saradnja sa dijasporom je dala značajne rezultate kada je reč o privlačenju stranih investicija. U ovoj godini otvoreni su bazeni, takođe je to investicija našeg Majevičana koji živi i radi u Švajcarskoj - rekao je Savić. u poslednje vreme beležimo valjane rezultati u oblasti poljoprivrede, izgrađen je najveći voćnjak u ovom kraju na 50 hektara zemlje, sa 40.000 sadnica šljive.Poznati smo kao voćarski kraj, i kao jedan od najvećih proizvođača šljive, i u narednom periodu investitor će izgraditi hladnjače za voće koje će se slati na inostana tržišta i koja će poboljšati proizvodnju svim voćarima našeg kraja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije