A od ćerke Brigit džip mercedes

Obrad Nikičević

03. 09. 2017. u 07:33

Vid Babić, švajcarski penzioner iz sela Sitneši kod Srpca, na spektakularan način proslavio 70. rođendan. Za slavlje sa 250 zvanica "kriva" supruga Dragica sa kojom je u braku 48 godina

А од ћерке Бригит џип мерцедес

Vid i Dragica Babić sa decom, Foto O. Nikičević

KADA se za pravoslavni praznik Veliku Gospojinu u restoranu u Poveliču kod Srpca, u Republici Srpskoj, okupilo više od 250 gostiju, prolaznici su pomislili da se radi o nekoj svadbi, krštenju, jubilarnoj godišnjici braka... Slavlje je, međutim, priređeno drugim povodom. Porodica je organizovala proslavu 70. rođendan Vida Babića Žuće iz srbačkog sela Sitneši.

Osim Srpčana, gosti su stigli iz Švajcarske, Austrije, Italije, Srbije i Hrvatske, koji su slavljeniku doneli veliki broj poklona. Ipak, najlepši dar dobio je od kćerke Brigit, džip marke "mercedes", najnovije klase.

- Najzaslužnija za ovo slavlje je supruga Dragica, sa kojom sam u braku 48 godina i sa kojom sam pored kćerke Brigit, izrodio sinove Vladimira i LJubomira koji su mi takođe darovali skupocene časovnike. Dragica je rodom iz istog sela i zapazio sam je po najlepšim ljubičastim očima na svetu i za njom sam posle ženidbe krenuo u Švajcarsku, gde smo u Cirihu živeli složno i tamo oboje zaradili penziju, a u ovom gradu rade i naše sve troje dece - kaže slavljenik Vid.

Na insistiranje supruge slično slavlje organizovano je za njegov 50. i 60. rođendan, a obećala je da će to, ako bog da, uraditi i kada glava porodice napuni osam decenija života.

- Tačno je da smo se zavoleli kao mladi. On je bio šarmantan i zabavan i krasila ga je kosa boje kestenovog ploda, pa su ga svi zvali Žućo. Sa njim sam provela najlepši period u mom životu, a i sada skladno provodimo penzionerske dane na porodičnom imanju u Sitnešima - ne krije svoju ljubav Dragica, i dodaje da bi njihova sreća bila krunisana ako njihova deca stupe u brak i daruju im unučad, pa će se tek tada videti kako slavlje priređuje porodica Babić.

Vid i Dragica Babić sa decom


Iako penzioner, Žućo je vrlo aktivan u svom selu i uključen je u brojne akcije. Pomaže Folklorno društvo "Motajički vuk" i trenira igrače FK Polet Sitneši. NJegovi fudbaleri su ga posebno iznenadili kada su mu na rođendan doneli veliki pehar i crno-belu fudbalsku loptu, znajući da je partizanovac.

Vid Babić ima sklonost ka šali i satiri, pa je aktivan i u Udruženju građana "Sitneški lažovi" koje neguje tradiciju i stare običaje preko 70 godina. Prošle godine osvojio je prvu nagradu za "najlažova", za priču kako je kupio panjeve afričke šljive sa kojima je sušio meso i kada je nakon dva, tri dana došao u sušnicu, imao je šta videti, njegove kobasice nisu više visile već su stajale uspravno prema krovu, čime je praktično "potvrdio" istinitost TV reklame.

Vredni Vid je odrastao u porodičnoj kući u kojoj su roditelji Vladimir i Milka rodili još sina Veljka i kćerku Dušanku, koja mu je takođe pomogla da dobije posao u firmi "Migros" u Cirihu, gde je pošteno odradio 30 godina i zaradio penziju.


GOŠĆA IZ CIRIHA

PORED dece, iz Ciriha je u Srbac došla i 83-godišnja gospođa Freni Miler sa svoja dva sina.

- Ona nam je druga majka, jer nam je mnogo pomogla u životu i ne razdvaja nas od svoje dece - uglas govore Dragica i Vid.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Djordje

03.09.2017. 10:10

Volio bih kad bi se Dzip (Jeep) nekako dostojno predstavljao u stampi. Mercedes, Mitsubishi, BMW, Land Rover...ne proizvode Dzipove. Tako da je Jeep jedini Dzip.

slobo

03.09.2017. 18:22

@Jana - Sretno ti bilo Vide!"Jana"je poslala seljačko glup komentar a što se tiče torte"Jelenko",na torti je najlepši deo CRVENA ZVEZDA u sredini torte!!!

Нико

05.09.2017. 11:50

hvala bogu da ima i neka vesela vest, mašala dabogda i 100 godina slavio