Kuvar na severu: Norveška mu suđena

Z. RAJIĆ

25. 05. 2019. u 13:11

Кувар на северу: Норвешка му суђена

Ivan Ivanov Foto Privatna arhiva

Kuvar Ivan Ivanov otišao na sever Evrope gde je našao posao i - ljubav svog života. Posle rada u restoranu „Tako je suđeno“ obreo se u Norveškoj, a usamljenost je prestala kada se pojavila Poljakinja Karolina

IVAN Ivanov iz Kucure, kod Vrbasa, radio je kao kuvar u restoranu "Tako je suđeno" Danila Ikodinovića, a u skladu sa nazivom lokala našeg slavnog vaterpoliste dospeo je do Norveške, gde se zaposlio u hotelu, u kojem je upoznao ljubav svog života i zasnovao porodicu.

Ivan je kao dečak voleo da se vrzma oko šporeta, a kao tinejdžer je već uveliko kuvao, i to ne samo za ukućane, već i za celu rodbinu, koja je kod njih dolazila na slavlja. Pošto je voleo i da jede, nije bilo dileme šta će biti kad poraste.

Priča da ga je Dača Ikodinović pozvao da bude šef kuhinje u njegovoj kafani u Sremskoj Kamenici, i pre nego što je lokal zvanično otvoren. A, kasnije, u objektu "Tako je suđeno" pre pet godina stigla mu je ponuda da radi u Norveškoj.

- Dobio sam posao u hotelu u Norheismundu, na 80 kilometara od Bergena, drugog po veličini norveškoj grada. Posao mi se svideo, ali mi je problem stvarala jezička barijera. U kuhinji su radili Poljaci, Moldavci, Rumuni, Indijci... Imao sam veliku pomoć jednog kuvara iz Srbije, ali me je i pored toga savladala usamljenost - seća se Ivan.


PROČITAJTE JOŠ: Kruševljanin zaprosio devojku, prsten sakrio među eksponatima!

Tuga je nestala kad je u hotel došla da radi Poljakinja Karolina, u koju se Ivan zaljubio, premda je prošlo pola godine dok nisu počeli da se druže. Iako je on nastavio da priča rusinski, a ona poljski, ipak su se razumeli. Uskoro su počeli da žive zajedno, a pre dve godine su se venčali. Prošle godine, na Karolinin rođendan, dobili su sina Leona. Sa njima živi i Karolinin osmogodišnji sin iz prethodne veze.

Karolina, Leon i Ivan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije