Крушевљанин запросио девојку, прстен сакрио међу експонатима!

С.БАБОВИЋ

24. 05. 2019. у 13:02

Крушевљанин запросио девојку, прстен сакрио међу експонатима!

Фото Приватна архива

Међу драгоценостима из средњег века, девојка која није ни сањала шта ће се догодити, крајичком ока, запазила је и прстен
БИЛА би то још само једна лепа Ноћ музеја за Крушевљанку Смиљану Бићанин(32), која је са својим момком, Марком Миљковићем(34) минулог кренула да обилази занимљиве изложбе у Крушевцу. Марко се, међутим, побринуо да његова девојка заувек упамти 18.мај,2019.године, јер јој је приредио сјајно изненађење.

Како сазнајемо, уочи популарне националне манифестације, Крушевљанин се обратио запосленима Народном музеју у Крушевцу за малу помоћ. Идеја је, како открива за “Новости” била јасна:запросити Смиљану на оригиналан начин и надати се да ће рећи “да”.

- Све смо припремили уз сагласност љубазног особља музеја и уз помоћ наше другарице, која је кришом, да не види Смиљана, обележила прстен као један од експоната сталне поставке музеја и причувала га до нашег доласка-прича за “Новости” Марко Миљковић. -Требало је само да када по обиласку неким других изложби, дођемо у Нарони музеј,усмерим некако Смиљанину пажњу на посебан “експонат”.

Прочитајте још - Запросио Јовану у "оклопу" Обилића

Та показна “сугестија” није било ни мало једноставна, будући да недавно отворена стална поставка у музеју броји више од 2.000 изложених предмета. Ипак,међу драгоценостима из средњег века, девојка која није ни сањала шта ће се догодити, крајичком ока, запазила је и прстен. Како “експонат” није смео да се разликује од других изложених предмета, поред њега је била и права музејска картица(на слици).

Фото Приватна архива

- "На овом месту (Народни музеј у Крушевцу) 18.маја лета Господњег 2019. Марко Миљковић (1985) запросио је Смиљану Бићанин (1987).Овај прстен изложен је за ту прилику и биће део поставке док млада не пристане“-био је текст исписан на картици и вероватно једно од најромантичнијих обележја које се икада нашло у неком музеју.

Прочитајте још - СВЕ ЗА ЉУБАВ, КАО: Купио јој "ламборџини" и запросио је, а она је рекла... (ВИДЕО)

Крушевљанка је кренула да чита натпис и почела да говори свом момку, “види па они се зову...” Како је то изговорила наглас, схватила је да је управо запрошена! Марко је узео прстен,клекнуо и запросио девојку по свим правилима. На одушевљење кустоса и посетиоца музеја, Смиљана је одмах пристала! Салом је одјекнуо аплауз као на филму.

Фото С. Бабовић


-Не знам шта бих рекла заиста, била сам тотално изненађена-прича за “Новости” Смиљана Бићанин.-Све је толико било лепо замишљено, да никога нисмо ни приметили у том тренутку.


Фото Приватна архива

Заљубљени вереници, фармацеутски техничар Марко и професорка енглеског језика Смиљана,одавно су причали о заједничкој будућности,као и о венчању, али је будућа млада веровала да је веридба прескочена. Да не буде тако, побринуо са Марко,пред којим је,признаје, тежак задатак: треба надмашити оригиналну просидбу.

Фото Приватна архива

ЧАРОБНА НОЋ МУЗЕЈА

МАРКО Миљковић нам открива да је дуго планирао просидбу изненађења у Ноћи музеја, јер његова девојка редовно обилази уметничке галерије и сваку прилику користи да сврати и погледа неку нову изложбу. А дугу шетњу и разгледање поставки у оквиру манифестације договорили су чим је осванула најава за тај догађај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације