Ogorčenje zbog odluke suda u Negotinu i u Fondu „Tijana Jurić“: Nema opravdanja za Luninu majku

S. M. JOVANOVIĆ

utorak, 22. 10. 2019. u 09:28

Огорчење због одлуке суда у Неготину и у Фонду „Тијана Јурић“: Нема оправдања за Лунину мајку

Vesna Firulović

Negotinsko tužilaštvo će se žaliti na odluku suda da se ukine pritvor Vesni Firulović, majci devojčice koju je nasmrt pretukao očuh. Zaprepašćeni i u Fondu „Tijana Jurić“, koja zastupa Luninog oca

Negotinsko javno tužilaštvo nije zadovoljno odlukom ovdašnjeg Višeg suda kojom je ukinut pritvor Vesni Firulović, majci dvoipogodišnje Lune koju je u maju ove godine, kako se sumnja, nasmrt pretukao očuh Zoran Albić u Prahovu.

Krivično vanpretresno veće je odluku o puštanju na slobodu Vesne Firulović donelo jer smatraju da nema uznemirenja javnosti budući da je za krivično delo kojom se tereti majka ubijene devojčice za nepružanje pomoći maksimalna zaprećena kazna od osam godina zatvora, a ne 12.

U tužilaštvu ističu da će na odluku Višeg suda uložiti žalbu i sačekati odluku Apelacionog suda u Nišu.


PROČITAJTE JOŠ:
Skandalozna odluka Suda u Negotinu: Majka koja je dopustila da joj dečko nasmrt pretuče ćerku (2,5) puštena na slobodu

Odlukom Krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Negotinu nisu zadovoljni ni u Fondaciji "Tijana Jurić", čiji je pravni zastupnik Maja Atanasković, i advokat Luninog oca Dragana Purić.

- Zaprepašćeni smo i razočarani odlukom negotinskog suda. Razumevajući sve argumente, strah ili nešto drugo, ne možemo da opravdamo majčinu odluku da taj zločin prikrije i ne možemo da opravdamo njene postupke. Zato ova odluka za nas nije prihvatljiva. Ona ima pasoš i može da izađe iz zemlje - kaže, za "Novosti", Igor Jurić.

Prema tvrdnjama tužilaštva, mala Luna ubijena je udarcima čoveka sa kojim je njena majka živela mesec i po dana u njegovoj kući u Ulici 30. septembra u Prahovu nakon što je napustila muža i sina koji su ostali da žive u njenom roditeljskom domu u Slatini, kod Negotina.

Devojčica je imala višestruke povrede glave i temena, prelome nadlaktice, a po rezultatima obdukcije i veštačenja nije joj bilo spasa. Usmrtio ju je udarcima momak njene majke Zoran Albić ljut što je dete plakalo kada se tokom noći vratio iz provoda.

Baš zato što svom detetu nije pomogla onda kada joj je bila najpotrebnija, niti je pokušala da zaustavi Zorana, tužilaštvo je zatražilo maksimalnu kaznu zbog nepružanja pomoći dvoipogodišnjoj devojčici.


PROČITAJTE JOŠ:
Očuh ubio devojčicu, pa lagao da je pala?

UMIVALI JE DA SE POVRATI

ISTRAGA je pokazala da je Luna imala na sebi razređenu krv, pa se pretpostavlja da su je majka i očuh umivali da bi se povratila. U prostoriji u kojoj se desio zločin pronađeni su i tragovi Zoranove krvi za koju je veštačenjem potvrđeno da se rasekao po ruci kojom je tukao devojčicu, pa je krv prskala po podu i zidovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

драгана

22.10.2019. 15:39

Ua monstruma doživotna bez mogućnosti pokajanja.Za nemajku 40 godina.Ko može da zlostavlja i ubije dete...Ne znam šta čeka država i kako misli da zaštiti decu? I svi mi.jesmo odgovorni.Prijyvljivati ovakve.