Скандалозна одлука Суда у Неготину: Мајка која је допустила да јој дечко насмрт претуче ћерку (2,5) пуштена на слободу

Новости онлине

понедељак, 21. 10. 2019. у 12:07

Скандалозна одлука Суда у Неготину: Мајка која је допустила да јој дечко насмрт претуче ћерку (2,5) пуштена на слободу

Фото Facebook/С.М.Ј.

Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Неготину донело је данас одлуку и на слободу пустило Весну Ф.

КРИВИЧНО ванпретресно веће Вишег суда у Неготину донело је данас одлуку, којом је на слободу пустило Весну Ф., која је у мају ове године допустила свом момку Зорану А. да њену ћерку Л. Ф. (2,5) претуче до смрти, потврђено је Новостима.

Одлука суда уследила је након што је Више тужилаштво у Неготину подигло оптужницу против Весне Ф., којом је терети за кривично дело напуштање немоћног лица, за које је запрећена казна до осам година затвора.

Она крајем маја ове године у кући у Прахову није спречила Зорана А., мушкарца са којим је живела, да насмрт претуче њено дете.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Очух убио девојчицу, па лагао да је пала?

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ДЕТАЛјИ УЖАСА КОД НЕГОТИНА: Мајка и очух тврде да је дете пало са терасе, одређено им задржавање од 48 сати (ФОТО)Подсећамо, трогодишња Л
. Ф. пронађена је мртва испред куће. Њено беживотно тело довезли су таксијем у неготинску Службу хитне помоћи Здравственог центра, мајка Весна Ф. и очух Зоран А. са тврдњом да је девојчица пала са терасе. Нажалост, није јој било спаса.

Обдукцијом је утврђено да Л. Ф. није задобила повреде на начин на који су њих двоје то тврдили. Ипоставило се да је девојчица усмрћена ударцима. У међувремену, због сумње да је извршио кривично дело тешког убиства очуху је одређено задржавање.


Обдукција коју су извршили стручњаци Завода за судску медицину из Ниша одбацила је могућност да је дете пало са необезбеђене терасе у Улици 30. септембар у Прахову у којој је девојчица живела последњих месец дана са мајком.


- Прва изјава мајке и очуха била је да је дете пало са терасе и да се тако смртно повредило - изјавио је раније Драган Пејкић, заменик вишег јавног тужиоца. - Предузимајући одређене мере и радње ради провере шта се на месту радње догодило, извршили смо увиђај лица места, крим-технички га обрадили. Извршена обдукција је указала да није дете пало са терасе, тако да смо негирали настанак повреда код детета на тај начин. Одмах након тога по одобрењу тужилаштва мајка и очух су задржани.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)