Kosovska Mitrovica – Pripadnici Kosovske policije iz stanice u Zvečanu pronašli su u utorak veče, u selu Matica u ovoj opštini, napušteno vozilo marke Folksvagen Bora za koje se pretpostavlja da je u vlasništvo taksiste Vladimira Ivanovića čiji je nestanak, 3. marta, policijskoj stanici u Zubinom Potoku prijavila njegova sestra.

Kako je „Novostima“ potvrđeno u KPS-u policajci su u utorak oko 19 časova, na sporednom šumskom putu u selu Matica, pronašli pomenuto vozilo bele boje, sa registarskim oznakama Kosovske Mitrovice, kojim je, kako saznajemo, Ivanović u poslednje vreme taksirao.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti ističe da su „pregledom vozila uočeni neki tragovi koji bi mogli da vode do mogućeg krivičnog dela u ovom slučaju i da se trenutno obavljaju procesi daljeg istraživanja samog vozila i pronalaženja tragova“.

Pročitajte još - ATENTAT U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ubijen Oliver Ivanović (FOTO)


Prema saznanjima našeg lista na vozilu, tačnije prozoru automobila, pronađena je rupa za koju se veruje da je nastala od metka, dok su u unutrašnjosti vozila pronađeni tragovi krvi. U potragu su uključeni i psi tragači, ali za sada nema bilo kakvih rezultata koji bi razjasinili ovu sitiaciju.

Pojedini mediji su u sredu preneli vest da je pomenuti taksista bliski rođak tragično ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ali su u toku dana takvu informaciju demantovali brat i supruga Olivera Ivanovića, Miroslav i Milena.

Poznanici Vladimira Ivanovića iz Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka ističu da je bio dobar i vredan čovek, a iz policije saopštavaju da nije imao kriminalni dosije.

MILENA IVANOVIĆ: OLIVER I MILAN NISU BILI U BLISKOM SRODSTVU


Milena Ivanović, udovica Olivera Ivanovića izjavila je za Alo da njen suprug i nestali taksista Vladimir Ivanović iz severne Mitrovice, za kojeg se sumnja da je ubijen, nisu bili ni u kakvom bliskom srodstvu i da je informacija plasirana zlonamerno.

"Oliver i Vladimir nisu bili bliski rođaci. Kod nas je običaj da se ljudi koji se isto prezivaju oslovljavaju sa ''rođo'', ali ja za svojih 12 godina života sa Oliverom nisam imala nikakav bliži kontakt sa njim, niti je imao moj suprug. Vladimir je bio angažovan u stranci, kao što je bilo na stotine drugih ljudi. Plašim se da je ova vest puštena zlonamerno, ali očekujem da će nadležne institucije reagovati i ispitati slučaj", rekla je Milena Ivanović.