Svilajnac dobija Regionalni inovacioni startap centar

Z. Gligorijević

26. 09. 2019. u 13:35

Свилајнац добија Регионални иновациони стартап центар

Foto: Opština Svilajnac

Opština Svilajnac dobiće svoj prvi Regionalni inovacioni startap centar, kako bi mladi inženjeri i budući tehnološki preduzetnici iz ove opštine imali najbolje uslove za razvoj, izjavio je ministar Popović
SVILAJNAC - Opština Svilajnac dobiće svoj prvi Regionalni inovacioni startap centar, kako bi mladi inženjeri i budući tehnološki preduzetnici iz ove opštine imali najbolje uslove za razvoj svojih preduzetničkih i inovacionih potencijala - izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji je predsedniku opštine Svilajnac Predragu Milanoviću uručio ugovor o dodeli sredstava za otvaranje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu. Opštini Svilajnac i Udruženju građana za razvoj tehnološkoj preduzetništva ICT Hub iz Beograda ugovorom su dodeljena sredstva u iznosu od 46 milona dinara.


Popović je podsetio da su renomirane svetske kompanije prepoznale potencijale ove male srpske opštine, i da prisustvo fabrike „Panasonik“ pokazuje da su talenat i potencijal ovdašnjih inženjera i tehničkih kadrova prepoznao takav svetski gigant.


- Svetski trend je da velike kompanije ostvaruju saradnju sa malim startap kompanijama koje niču upravo u ovakvim Regionalnim inovacionim startap centrima. Želimo da se svi koji završe tehničke fakultete vrate u svoja mesta i da kroz inovacione startap centre otpočnu svoj biznis – dodao je Popović.

PROČITAJTE JOŠ:
Popović i Bocan-Harčenko o saradnji u oblasti inovacija


Ministar za inovacije i tehnološki razvoj izjavio je i da će sve koji žele da se bave inovacijama edukovati najbolji srpski i evropski stručnjaci. Oni će moći da se umreže sa drugim startap centrima u Srbiji i da razmenjuju znanja i iskustva na efikasan način putem video konferencijske veze.


- Osnivanje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu je šansa da zadržimo mlade u našoj opštini kako bi svojim inovacionim idejama i preduzetničkim inicijativama doprineli razvoju Svilajnca i Republike Srbije u celini – ocenio je predsednik Milanović.


Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović; Foto: OpštinaSvilajnac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije