Šarčević primio dobitnike nagrada na turniru u Moskvi

Tanjug

10. 09. 2019. u 12:32

Шарчевић примио добитнике награда на турниру у Москви

Foto Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević primio je danas dobitnike srebra i tri pojedinačne nagrade na Međunarodnom hemijskom turniru u Moskvi
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević primio je danas dobitnike srebra i tri pojedinačne nagrade na Međunarodnom hemijskom turniru u Moskvi.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, uz čestitke budućim akademskim građanima, ministar je predstavio koliko se ulaže u reforme školstva i u kom pravcu ide budućnost razvoja nauke čiji će i oni biti svedoci studirajući u Srbiji.

Turnir je održan od 20-25. avgusta na Univezitetu "Lomonosov" na kome su učestvovali Dunja Arsenijević, Stefan Mitrović, Jelena Ivković, Filip Koldžić, Mihajlo Milošević i Branka Krnjaja, uz mentorstvo Uroša Stojiljkovića i Anamarije Nikoletić sa Hemijskog fakulteta.

PROČITAJTE JOŠ - Veliki uspeh srpskih hemičara na Međunarodnoj olimpijadi uz podršku NIS-a

Mlade hemičare očekuju novi izazovi na međunarodnim takmičenjima u kome će ih ministarsvo podržati, dodao je Aleksandar Pajić savetnik ministra za srednje obrazovanje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije