SMENA NA VRHU: Članovi Velike lože Srbije traže ostavku Ranka Vujačića

NovostiOnline

11. 03. 2016. u 15:57

Članovi Regularne velike lože Srbije spremaju tužbu i traže ostavku Ranka Vujačića jer, kako kažu, veliki majstor masona Srbije krši zakon, nije srpski patriota i sedi na dve stolice

СМЕНА НА ВРХУ: Чланови Велике ложе Србије траже оставку Ранка Вујачића

Članovi Regularne velike lože Srbije spremaju tužbu i traže ostavku Velikog majstora Ranka Vujačića. Ono što mu zameraju jeste da veliki majstor masona Srbije krši zakon, nije srpski patriota i sedi na dve stolice.

Suštinski problem u tome što Vujačić kao ambasador Crne Gore podržava zvanični politiku Podgorice. Kako Crna Gora podržava tzv. nezavisno Kosovo, time se narušava državni i teritorijalni integritet Srbije. Kako Crna Gora ulazi u NATO, time se suprostavlja srpskoj politici o vojnoj neutralnosti – prenosi Blic.

Štiteći svoj ugled, jer RVLS priznaje 59 najvećih masovnskih organizacija iz sveta, masoni traže sazivanje Skupštine i glasanje o smeni Ranka Vujačića.

- Vujačić nije patriota jer ne ispunjava osnovna načela slobodnog zidarstva sadržana u Konstituciji RVLS da "neguje ljubav prema otadžbini", da je veran i odan Srbiji. Narušava jedinistvo i slogu Bratstva slobodnih zidara. I zato mislimo da Veliki majstor treba da bude suspendovan - tvrde masoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Kvazimodo Sorabius

12.03.2016. 04:50

A da "nadlezni" urade svoj posao i pohapse "veliku lozu", makar se zvali i "regularna"?Ili mozda smeste u neku psihijatrijsku bolnicu - o njihovom trosku?

Nemanja Simović

12.03.2016. 09:27

Zar oni ne bi trebali da budu tajni? Bar što se tiče namera i prljavog veša.

Jakov

17.03.2016. 20:49

@Nemanja Simović - Masonerija nije tajna vec samo zatvorena. I nemaju prljavog vesa i losih namera.Otkud vam to, gde ste to pronasli, procitali, naucili? Da li ste nekada sedeli, razgovarali sa nekim masonom? Poznajete li tako dobro masoneriju da mozete o njoj suditi?

Nauta Brodic

12.03.2016. 11:37

Problem je sto se Regularna Loza Srbije lazno predstavlja kao jedina zvanicno priznata sto apsolutno nije tacno, odnosno to je lazna informacija.