PRESUDA U HAGU: Karadžiću doživotni zatvor! Advokat Petronijević najavljuje reviziju (VIDEO/FOTO)

Tanjug

20. 03. 2019. u 14:38

Žalbeno veće Mehanizma u Hagu danas je pravosnažno osudilo na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja

ПРЕСУДА У ХАГУ: Караџићу доживотни затвор! Адвокат Петронијевић најављује ревизију (ВИДЕО/ФОТО)

Radovan Karadžić / Foto Tanjug

Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je u sredu na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godine bio osuđen na 40 godina.

Iako je odbacilo mahom sve žalbene navode, i tužilaštva i odbrane, žalbeno veće smatra da kazna od 40 godina nije bila adektavna.

PROČITAJTE JOŠ: KARADŽIĆ ZA "NOVOSTI" UOČI PRESUDE: Ko ujutru proguta svoj ponos, možda nešto i večera...

"Žalbeno veće je saglasno sa Tužilaštvom da je kazna neadekvatna s obzirom na težinu Karadžićevih krivičnih dela, kao i da je kazna pretresnog veća nerazumna i nepravična", rekao je u obrazloženju odluke predsednik Žalbenog veća sudija Van Josen iz Danske.

On je dodao da je pretresno veće pogrešilo kada je izreklo kaznu od 40 godina. Karadžić je ponovo osuđen za 10 od 11 tačaka optužnice.

Žalbeno veće Mehanizma u Hagu potvrdilo je da Radovan Karadžić (73) nije kriv za genocid nad muslimanskim stanovništvo u sedam opština BIH u periodu od 1992. do 1995.

Ovom odlukom potvrdilo je prvostepenu presudu u delu kojim je po ovoj, prvoj i jedinoj od 11 tačaka optužnice bio oslobođen od optužbi.Karadžić je osuđen po tačkama:

1.Nije kriv po tački jedan za genocid u sedam opština BIH u periodu 1992 - 1995.


PROČITAJTE JOŠ: Hag zabranio uživo prenos presude KaradžićuŽalbeno veće smatra da nije bilo genocida na teritoriji opština Bratunac, Prijedor, Vlasenica, Zvornik, Sanski Most, Foča i Ključ, ali jeste utvrdilo da su počinjeni drugi ratni zločini u tim opštinama od 1992. do 1995., koji su bili koordinirani iz vrha Repubike Srpske

2. Kriv je po tački dva za genocid u Srebrenici


3. Kriv je za progon civila i zločine protiv čovečnosti


4. Kriv je za istrebljenje stanovništva


5. Kriv je za ubistva, zločin protiv čovečnosti


6. Kriv je za ubistva, kršenje zakona i običaja rata


7. Kriv je za progon i deportacije, zločin protiv čovečnosti


8. Kriv je za nehumana dela, nasilno premeštanje i druge nečovečne zločine


9. Kriv je za kršenje zakona i običaja ratovanja


10. Kriv je za nezakonite napade na civile


11. Kriv je za uzimanje talaca, pripadnika UNPROFOR-a


Žalbeno veće smatra da je sudsko veće, koje je izreklo prvostepenu presudu pravilno zaključilo da nije bilo genocida na teritoriji opština Bratunac, Prijedor, Vlasenica, Zvornik, Sanski Most, Foča i Ključ, ali da jesu počinjeni drugi ratni zločini u tim opštinama od 1992. do 1995, koji su bili koordinirani iz vrha Republike Srpske.

Osim jednog delimično usvojenog zahteva (broj 31) Karadžića, svi ostali navodi iz žalbe su odbijeni, pored ostalog i onaj kojim je osporavao pravičnost suđenja.

Prema stavu žalbenog veća odbrana Radovana Karadžića nije uspela da dokaže da nije kriv za masakr u Sarajevu, na Markalama, kao ni za "terorisanje stanovnika Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem tokom višegodišnje opsade glavnog grada BiH", rekao je predsednik Žalbenog veća Van Josen.

Veće je, kako je dodao, utvrdilo da je Karadžić znao i za ubistva u julu 1995, nakon pada Srebrenice.

"Žalbeno veće nije našlo greške u rezonovanju prvostepenih sudija u vezi s progonom Bošnjaka s područja Srebrenice", naveo je sudija Van Josen.

Progon Bošnjaka sa područja Srebrenice se odnosi na prisilno preseljenje žena, dece i staraca sa područja Srebrenice, a kasnije ubistvima muškaraca i dečaka, podsetio je sudija.

Takođe nije dokazao da nije imao nameru da počini genocid, kao i da nije, kao vođa bosanskih Srba, kažnjavao one koji su činili zločine, dodao je sudija.

"Karadžićevi navodi da je on proglašen odgovornim za to, samo zato što je predsednik su neuverljivi", preneo je sudija Van Josen.

Prema stavu Žalbenog veća, odbrana nije uspela da dokaže ni da je veće donelo pogrešne zaključke u presudi u kojoj je osuđen za zločine u 20 bosanskih mesta", rekao je predsednik Žalbenog veća.

Govoreći o uzimanju pripadnika UNPROFOR-a za taoce 1995. godine, žalbeno veće je smatra da Karadžić nije uspeo da dokaže da je osoblje UN-a zakonito privedeno.
PLJESAK I ZVIŽDUCI

Nakon izricanja kazne, u sudnici su se mogli čuti pljesak, ali i zvižduci.

Karadžić je presudu saslušao mirno sedeći na svom uobičajenom mestu.

Čitanje sažetka presude, trajalo je oko sat vremena sa odloženim prenosom od 30 minuta iz bezbednosnih razloga.

ADVOKAT PETRONIJEVIĆ NAJAVLJUJE ZAHTEV ZA REVIZIJU PRESUDE

Drugostepena presuda koja je danas izrečena Radovanu Karadžiću jeste pravosnažna ali nije konačna, jer i dalje ima pravo na vanredni pravni lek - reviziju, rekao je za Tanjug član Karadžićevog pravnog tima advokat Goran Petronijević.

"Mi ćemo ga sutra posetiti i razmotriti mogućnost da od svih ovih dokaza koji su od nas prikriveni u toku prvostepenog postupka od strane tužilaštva, sačinimo novo činjenično stanje koje će nam biti dovoljan razlog za podnošenje zahteva za reviziju", precizirao je Petronijević.

On je dodao da će u tom delu pravne borbe, biti učinjen još jedan pravni napor da se dođe do istine.

Komentarišući današnju presudu kojom je Karadžiću kazna od 40 godina zatvora povećana na doživotni zatvor, Petronijević kaže da je to bilo očekivano.

"Ovo je odraz stanja na terenu. Kad god je pritisak prema Republici Srpskoj i prema Srbima, ovakve presude su uvek bile neka vrsta kompenzacije. Tako da se osim ovoga što se danas dogodilo nije se drugo ni moglo očekivati", naveo je advokat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (114)

zaliv.net

20.03.2019. 14:47

Farsa, sta ocekivati od tog americkog suda (i njihovih satrapa) osim da bude pristrasan!?

Baja Pivljanin

20.03.2019. 14:53

Radovan je Srpski heroj, hvala mu za sve sto je ucinio da bi Srbi ostali u pan-islamisticku drzavi BiH. Nije njihova radovanja vecno, svemu dodje kraj. Turci su vladi 500 godina al na kraju su otisli. Zivela Srbija i Republika Srpska.

tomy

20.03.2019. 14:57

E moj Radovane,osudit ce te na pravdi boga a isti ti koji te sude kunu se da veruju u boga!

Sreto

20.03.2019. 15:11

Kaže se: "Odbrana Radovana Karadžića nije uspela da dokaže da nije kriv za masakr u Sarajevu".Pa ne dokazuje se nevinost nego krivica!

Vidan Lazarevic

20.03.2019. 15:14

Zahvaljujuci ovim nacistima sto su mu sudili on ce uci u istoriju Srbije kao jedan od najvećih Srba!!!!

PG-CG

20.03.2019. 15:14

Sramni Haški "sud"... Sramna EU, u koju, iz ne znam kojih razloga, bezrezervno i bezglavo jurimo...

Vlada Simic

20.03.2019. 15:19

Ova presuda je, opomena Srbiji, da ni slucajno, ne krene da brani Srbe na Kosovu, inace ih ceka dozivotna robija, nas Srbe mogu da ubijaju kao vrabce, Srbi ne sme nikoga, ako samo pomisle bice osudjeni, a ako ubiju nekog teroristu odmah dozivotna.

Деда Јагош

20.03.2019. 15:23

Ово није казна Караџићу, него Србији за непослушност енглезима.

Не разумијем

20.03.2019. 17:01

@Деда Јагош - Ваљда награда од "наших америчких пријатеља"? Србија га је изручила.

BRATEE

20.03.2019. 15:28

Nedaj se predsednice MI znamo da je pravda na tvojoj strani ...Zlikovci su to sve i placenici sto nam sude !!! Ali i njima ce se suditi bar gore pred BOGOM !!!

Мирко

20.03.2019. 15:29

.... "због геноцида, злочина против човечности, кршења закона и обичаја ратовања" .... ЊИХОВА ПРАВИЛА РАТОВАЊА: ЊИХОВА И ПРЕСУАДА! Не дај се РАДОВАНЕ! Памтимо те ипак у другачијем светлу!

Paradigma danasnjeg "prava"

20.03.2019. 15:30

Pa normalno. Nisu ludi da puste pticu koja moze da "propeva" na njihovu stetu! Drzace je u kavezu...

PG-CG

20.03.2019. 15:31

ŽIVIO RADOVAN KARADŽIĆ! ŽIVJELA REPUBLIKA SRPSKA! ŽIVJELA SRBIJA! ŽIVJELA SRPSKA CRNA GORA!

IZMISLJEN GENOCID

20.03.2019. 15:31

OSUDJEN ZA DELA KOJA NIKAD NIJE POCINIO, dok zlocince nad srpskim narodom redovno oslobadjaju svake odgovornosti, u 90% slucajeva, nisu ni trazili ubice.

bager

20.03.2019. 15:32

Tako se sudi i u nacistickom sudu,,skrivaju se dokazi ,veruje koljacima srba na rec izvrsava naredba usa da bi se opravdalo bombardovanje i privatni rat,koji su siptari platili amerikancima,,isti sud ce osloboditi sve siptare isto kao sto su oslobodili i proglasili nevinima sve hrvatske ratne zlocince,a koji su navodno osudjeni setaju se slobodno pod izgovorom da su tesko bolesni ,,eto pravde za srbe

Veselin

20.03.2019. 15:32

Radovan Karadzic je bio i ostace heroj Srpskog roda da nije njega i generala Mladica bilo kao I ostalih rodoljuba Srpskih danas bi Bosna bila ustaska dzamahirija a Srbi bi imali jos jedan Jasenovac

Драган Р

20.03.2019. 15:34

На жалост, једино што у овом тренутку могу је да вам поменем семе и племе, и вама који сте пресудили, и онима који су пресудили пре вас и нарочито онима (и појединцима и организацијама и државама) који стоје иза вас. Имам пуно година и никада никоме нисам ни помислио а камо ли учинио нешто лоше, али да нам је Бог дао да имамо чиме и да ја о томе одлучујем неке, горе поменуте, би почистио из историје, без да ми око трепне. Моја истина нема никакве везе са овом пресудом беклосветских смрадова.

Miki-Zg

20.03.2019. 19:34

@Jovo Caruga - Ajde bre Matija ,zakaj ti ne preseliš u Lijepu našu i glumiš protjerene Hrvate ?Isplati se 1

Rale

20.03.2019. 15:38

Vide oni da smo se mi (Srbi) borili protiv terorizma.Neće to da priznaju.Neka,evo im migranata,pa nek vide šta će im se događati za par godina..Srbi su samo branili svoju zemlju.Evropu čeka ista sudbina.Ili će proterati teroriste,ili će oni njih.Pa neka im onda sude.

Joksa

20.03.2019. 15:40

Samo u SRBIJI se izrucuju heroji zlocincima zar u Srbiji nema ko da kazni izrucioce nasih heroja posto smo takvi bolje da nestanemo sa lica zemlje i da nas SRBA vise nema sramota.

Динарска Четничка Дивизија

20.03.2019. 15:40

Срамота!Убице Срба на слободи, а браниоци Срба труну по затворима!То је та правда слободног и демократског света, којем толико стремимо!Страшно!Србијо, пробуди се!!!

Глас разума

20.03.2019. 15:41

Радоване, имаш велику моралну, цивилизацијску, биолошку, људску и сваку другу сатисфакцију. Надживео си исламску фундаменталистичку багру због које су те осудили и изборуи си се за слободу и независност. Руља која те је оптужила, осудила и лажно против тебе сведочича није ти ни ..... . Све за част, част ни за шта!

NATO u BLATO

20.03.2019. 15:43

Naravno, sa zapadom nikad ni saveznici ni partneri, nisu dozvolili da se osudi ni jedan jedini zločinac koji je ubio kakvog Srbina, a zovu nas u NATO, dakle NIKAD pa ni TAD!!!

Bojan

20.03.2019. 17:27

@NATO u BLATO - Da li znate da je Hag oslobodio Perisica , Seselja , Radica , Sljivancanina , Milutinovica , Ramboa ?

dragan

20.03.2019. 20:07

@NATO u BLATO - Perisica naravno da je oslobodio,nije im odavao drzavne tajne tek tako. Seselj nije oslobodjen,za nekakav verbalni delikt je osudjen taman onoliko koliko je proveo u istraznom zatvoru,10 godina mislim.

SS

20.03.2019. 15:43

Trebao da dokaze da nije kriv? Neka oni dokazu da nisu krivi za rat u BiH. Valjda tuzioci trebaju da dostave neoborive dolaze da je kriv sto nisu učinili. Pa ti Bosnjaci su ratovali sa svojim narodom ako nisu imali misljenje kao Izetbegovic.

Душан

20.03.2019. 15:47

Правоснажна пресуда је, и само може бити Божја.

Mira

20.03.2019. 15:54

po ovome ispada da sa su samo Srbi ubijali jer ni jedan Misliman nije osudjen. pitala bih ja nih ko je ubijao Srbi i ko je odgovarao za srpske zrtve! ko ce da plati suze srpskih majki?

Branislav

20.03.2019. 15:54

Neka je proklet onaj koji je naredio njegovo hapsenje, neka su proklete ruke koje su ga hapsile, neka su proklete izdajice roda svog.

Nislija.

20.03.2019. 15:56

Ti sto se potpisujes kao Jovo Caruga voleo bi da meni licno kazes ovo ili nesto slicno.

naranca

20.03.2019. 19:20

@Nislija. - Sta mozes da mislis o coveku koji koristi ime hrvatskog razbojnika

Blagoje Jovovic

20.03.2019. 15:59

Osudjen je za nepostojeci genocid nad ekstremnim poturicama,mudzahedinima i dzihadistima.Osudio ga je "medjunarodni sud" koje pustio na slobodu monstrume kakve savremena civilizacija ne pamti,kao sto su Haradinaj i Oric,koji su direktno odgovorni za progon i smrt hiljade Srba.Za nas Srbe Radovan Karadzic je heroj i mucenik,koji je samo branio svoj narod mudzahedina i dzihadista.

čiča

20.03.2019. 18:25

@Blagoje Jovovic - Medjunarodni sud sastavljen od američkih podrepaša,baš su nam demonstrirali šta to znači nezavisno sudstvo . Jesu oni nezavisni ali samo od mozga

Đorđe

20.03.2019. 16:00

Da se Srbi nisu organizovali u odbrani od ustaško-mudžahedinskih fašista prošli bi kao oni nesrećni Srbi u NDH. Živeo narodni heroj Radovan Karadžić!!!

vili

20.03.2019. 17:34

@Đorđe - Da su se Srbi organizovali u okviru BiH sa ostalim narodima a ne slusali savjete iz Srbije nebi stavili Srpski rod na beskonacni stub srama koji se nikada vise nece moci izbrisati.Mi mozemo ovdje pisati zalopojke koje su unutrasnjeg karakrera ,medjutim realnost je sasvim drugacija.Koca Popocic je naj bolje opisao lik Slobodana Milisevica a S.A.N.U je napravila katastrofalnu procjenu.

dragan

20.03.2019. 20:05

@Đorđe - Sa kojim tacno ostalim narodima? Alijom islamskim fundamentalistom ? Sa onima koji su ih ubijali na svadbama? Mozda tvoj mozak moze da lupi tako nesto i misli da je pametan,za nas ostale je samo djubre i baljezgarija to sto si napisao

Deyan X

20.03.2019. 16:14

Bas zanimljivo. Karadzic kriv,a npr Oriv nije.. a niko.nije kriv ni za pokretaje rata ni za napad na JNA vojnike. ...

maniks

20.03.2019. 16:20

Srbija i Srpski narod u celini sve one koje je Haski sud osudio da proglasi narodnim herojima i zasluznim za opstanak Srpskog naroda. Zivi bili junaci i heroji Srpskog naroda a onaj sljam sto vas je poslao u hag treba dozivotno osuditi za izdaju.

Драган Милићевић

20.03.2019. 16:26

Да ће га осудити, знало се. Кадија те тужи кадија ти суди. Гори су ту ови наши што су га предали Хагу да би се додворили Западу.

mirel

20.03.2019. 16:30

Radovan Karadžić je učinio sve da dokaže kako je zaista bilo ali to je išlo u prazno jer oni imaju svoju osudu nad Srbima koju Radovan plaća kao i mnogi drugi Srbi - nažalost.

Meda

20.03.2019. 16:54

A gde ja mogu edukacije svoje radi ( ne zamerite) da pročitam, koji i kakvi su običaji ratovanja ?

Олга Н. Јевремовић

20.03.2019. 17:00

Једно је сигурно, НАТО суд у Хагу мора направити паралелу између Туђмана и Праљка који су до сад једини осуђени за "удружени злочиначки подухват" и тако нивелисати кривицу Срба јер би било незамисливо да остане кривица на католичким* Хрватима. Што се мене и моје породице тиче, ми желимо сву срећу овог света др. Р. Караџићу часном Србину и човеку који се нашао на челу овог дела српског народа у тренутку кад му је било најтеже. САРАЈЕВО, БРАТУНАЦ и КРАВИЦА 12 000 мртвих Срба, жена деце и стараца !

Bane Bansika

20.03.2019. 17:00

Ničija nije gorela doveka pa neće ni njihova. Zapad je trulež koji se sve brže raspada i jako smrdi . Živ ti nama bio Radovane.

Opaki

20.03.2019. 17:11

Oric i Haradinaj oslobodjeni, Taci, hrvati, svi oslobodjeni. Samo se hrabrim srpskim junacima izricu presude. Sramno tuzilastvo, ne znam zasto ih je Radovan uopste i udostojio prisustvovanjem na izricanja presude

PG-CG

20.03.2019. 17:16

Brate Radovane, bićeš zlatnim slovima upisan u istoriji srpskog naroda! Respekt! Uz tebe su pravi Srbi iz Srbije, Republike Srpske, srpske Crne Gore, srpske Krajine, sa srpskog Kosmeta... iz dijaspore... Uz tebe su, a i ti uz njih, i nebeski Srbi-vitezovi - Knez Lazar, Miloš Obilić, Karađorđe, Obrenovići i Karađorđevići, Čiča Draža...

Boki

20.03.2019. 17:17

Bio i ostat ce heroj za Srbe...a sto se tice presude njemu bi i 10.god bila dozivotna...tako da je to nebitno

тлн

20.03.2019. 17:19

Срамота! Никада нисам био члан, нити једне партије и једини Српски политичар којег цијеним је др Радован Караџић. Једини искрени патриота од свих Српских политичара.......Доћи ће дан, када ће одговорни за његово, прије свега, хапшење пред тв камерама и онда срамотно изручивање, одговарати кривично. Невиђена срамота и увреда за све нас патриоте из РС, Србије и Срба из Српске Црне Горе.

Marko

20.03.2019. 17:36

Иза Радована Караџића и генерала Младића је остала Република Српска створена у борби против муџахедина и њихових усташких помагача, сигурна лука Србима лево од Дрине и то ниједан политички и лажни суд и то баш онај суд којем је забрањено да суди америчким држављанима не може да оспори. Једино треба да нас буде срамота што смо дозволили дa Тадић и Вукчевић испоруче ове људе. Надам се и сигуран сам да ће да ову двојицу стићи Божија казна, тежа од земаљске јер то заслужују.

Sladjana

20.03.2019. 17:50

Nije u pitanju pravda ili nepravda. Haski sud nema veze sa pravdom. Nije za to postavljen. Valjda je to jasno. On je tu da gradi uverenja I odredjeni inidz srpskog naroda kako bi vojno industrijski kompleks mogao da tera svoj scenario. Motiv? Novac. Novac I uticaj koji bi omogucio jos vise novca. I nista vise. Ipak, mislim da ce na kraju Karadzic da izadje.

Драган КНН

20.03.2019. 17:52

Националност ? Србин . Онда доживотна ! Антисрпски суд , без икаквог кредибилитета !

Vlasta Vladin

20.03.2019. 17:53

Karadjic bi za muslimane bio pravi da je rekao lezite Srbi da vas braca muslimani lakshe kolju. ON JE OVAJ PUT BIO PAMETNIJI I NIJE TO DOZVOLIO. I zato neka nam je zhiv i zdrav heroj i legenda.

ZOKI

20.03.2019. 18:02

Koje Karadžića izručio Hagu? Zar to nisu bili braća srbi? Pa šta onda kukamo kad zločinački Hag donosi nepravedne presude? E moji srbi jadni ste vi kad ni svoje heroje niste znali da sakrijete od zločinca. Kad će Srbija da tuži NATO za ubijenu našu djecu? NIKAD.

Nebojsa007

20.03.2019. 18:18

Radivane HEROJU svi znamo da ste Vi neduzni i da je sve ovo farsa u kojoj na zalost Vi ispastate. ZIVEO RADOVAN SRPSKI HEROJ

čiča

20.03.2019. 18:23

Poruka ovog nazovi suda pravde je jasna , Srbi ubuduće moraju da šiftarima , balijama(bošnjacima) i hrvatima , podrazumeva se i amerikancima , britancima ,nemcima i ostalim koji žele da ih ponižavaju i ubijaju omoguće da ih ubijaju tako da Srbi nesmeju da se brane , jer ako se brane onda je to genocid zločin protiv čovečnosti i slično. E neće to tako moći i nemate vi toliko para da potkupite sve Srbe pa da dubite na glavi.

kalimero-x

20.03.2019. 18:30

Ne bi pominjao imena,zapadni mediji obicno ne pominju posete srpskih politicara ili uspehe sportista,kad Nadal izgubi objave njegovu veliku sliku i malu Srbina,isto je bilo u Parizu s Tacijem u prvom redu,kosmetski siptarski vode vode tzv. drzavu i svi ih docekuju pa itd.?Kada je u pitanju njihov projekat sudenje Srbima to objavljuju svi mediji?Mogu li Srbi izvuci pouke kad ne mogu njihovi zvanicnici,ucenjeni ili ?Cudno u Srbiji muk na zlocine prema Srbima?

Lenka

20.03.2019. 20:22

@Necer - Holandjani su pravili masakre po Indoneziji, Francuzi, Spanci i posebno Britanci su napravili najvece genocide u istoriji covecanstva nad aboridzinima i kolonijama u Americi, Australiji, Indiji, Africi. Nemce necu ni da pominjem oni su sinonim za genocid i gle cuda ko nam sada sudi, razvratna, lazljiva, licemerna Evropa.

MilaS

21.03.2019. 07:50

@Necer - ...hiljadu puta B R A V O !...ništa dodati i ništa oduzeti...B R A V O !!!!!!

Marks

20.03.2019. 19:01

Дали че доћи време да сви српски изданици од две хиљадите године до данас одговарају за велеиздају .

апсурд

20.03.2019. 19:03

"Такође није доказао да није имао намеру да почини геноцид," Није доказао да није имао намеру да почини нешто чега није било !?! Ко би на овоме свету могао да докаже да није имао намеру да учини нешто? Сви сваки дан имамо свакојаке намере. И, шта, и ако је неко имао намеру да нешто уради, шта то значи, суди се за намеру? Без обзира да ли је то урађено? Насер Орић, рецимо, није имао намеру да направи бестијалне злочине око Сребренице, али их је починио на лицу места. И, није крив, јелда?

naranca

20.03.2019. 19:08

Pa tacno sa ovim Novim Svetskim Poretkom rat postade svakodnevni narodni obicaj sirom Sveta!!!

Epska narodna pesma

20.03.2019. 19:08

Od Bihaća do Petrovca sela Petrovca sela, srpska zemlja napadnuta cela napadnuta cela. Karadžiću vodi Srbe svoje vodi Srbe svoje. Nek se vidi nikog se ne boje nikog se ne boje. Ustale hrvatske ustase hrvatske ustase, ne dirajte u ognjište naše, ne dirajte ognjište naše ---

муслимани су почели рат

20.03.2019. 19:10

Овај НАТО суд је посејао јаку клицу будућих покоља на Балкану. Када и како се уопште могу православни и исламизовани Срби помирити после оваквих пресуда православнима?Ко ће претећи на крају, видећемо, али, ја не видим ништа добро у овоме.

dr Jakov Zlatar

21.03.2019. 10:48

@паметном - довољно - naravno da je presuda zaslužena on je obrukao srpsko ime i srpsku čast.Ništa nije preduzeo da spreči ono što se desilo u Srebrenici a naredio je i granatiranje Sarajeva.

BRATEE

20.03.2019. 19:45

Genocida nije biloooooo !!! Samo zlocina na svim stranama kao i u svakom gradjanskom ratu !!! Ziveo Dr. Karadzic !!!! Svi su pravi SRBI uz njega ...od BEČA do ATINE !!! A i Šire !!!!

Lenka

20.03.2019. 20:09

A ko ce da sudi Taciju, Oricu, Gotovini, i svim ostalim zlocincima iz regiona i sire. Bleru, Olbrajt, Klinton mafiji? Naivni srbi, nema sta da radite u EU. Sve ste borce izrucili u Hag, a nikad dalje niste bili od EU. To je prokleto. Kako ih je Putin lepo otkacio:"Mi ne priznajemo taj sud." Kako da nam sude genocidni kolonijalisti koji vekovima ubijaju i kradu?

borac

20.03.2019. 20:53

@Lenka - Tako je.I niko nije odgovarao sto je isporucio srpske borce u Hag.Evropska kasica je čudo.Iako nikad nećemo biti EU srbi i dalje velike rake sebi kopaju za siću,EU,lovu.

Partizan Pa BOG

20.03.2019. 20:09

Predsednik Karadzic nije nikoga ubio kao Oric , nije cak ni naredio ubistva sto potvrdjuje g Momcilo Krajisnik , jednostavno Srbija i RS su slabe da se odupru svetskim silama koje su stvorili islamsku drzavu na Balkanu ali polako to njihovo cedo ce im doci glave , tadasnju vlast u Srbiji treba osuditi i procesuirati one koji su izdali Milosevica , Mladica i Karadzica .

Драгојло

20.03.2019. 20:39

Прво није “грађански рат”. Већ одбрана Срба од других народа, Хрвата и “бошњака”! Геноцид није доказан, нити почињен од стране Срба!!! А овај “суд” непризнаје УСА, па зашто би га ми признавали!!!! И задње, неком злочинац, а за мене Херој за навек!!!!!

X.Y.Z.

20.03.2019. 20:50

Стока фашистичка!!!Битно да су Готовину и Орића пустили!!!!

iz glave

20.03.2019. 21:14

цела хашка шклопоција ( суд и механизам) је осмишљена да се Србима забрани, згади и застраши тежња и борба за слободом. У томе им кључну, пресудну подршку дају срби који овде отварају кишобран када у хагу, берлину или лондону пада киша. Међутим план им је пропао, јер је баш њима истина потпуно осветљена и објашњена.

Мр Радомир Шћепановић

20.03.2019. 22:39

Демократе су изручиле генерала Ратка Младића и Др Радована Караџића и друге србе, Хашкој инквизицији!Без њих двојце не би постојала Република Српска!

Jasenovac

20.03.2019. 23:49

Čuj kriv za genocid koji niti je postojao niti je dokazan nego na osnovu nagodbe ubačen i sada ga koriste za osvetu Srbima! Fašisti ostaju fašisti!

MilaS

21.03.2019. 07:46

@Jasenovac - ...genocid,a decu i žene autobusima odvezli vojnici RS na sigurno...snimljeno i dokazano...stradali vojno sposobni muškarci...genocid?...dosta više dvojnih aršina i nemačkog i britanskog menjanja istorije...

igrac

21.03.2019. 01:27

i tako jos jedan ubica sa balkana ode u zatvor.samo ne znam ne znam dali je gori on koji je kriv za smrta stotine hiljada ljudi?ili oni koji ga podrzavaju???ubijanje nevinih ljudi nije za ponos.takvim ljudima je mesto u zatvor.

Слоба

21.03.2019. 07:50

Организовао си отпор и спасао огромну већину становништва од истребљења, основао Републику Српску, организовао отпор према злочинцима и ликвидације истих, ... Имаш са чим да се поносиш и пред Богом и пред народом и пред светом и пред самим собом.