Ekshumacija kneza Pavla u petak u Lozani

Tanjug

27. 09. 2012. u 10:06

Ekshumacija posmrtnih ostataka kneza Pavla, knjeginje Olge i kneževića Nikole Karađorđevića obaviće se u petak u Lozani

BEOGRAD - Ekshumacija posmrtnih ostataka kneza Pavla, knjeginje Olge i kneževića Nikole Karađorđevića obaviće seu petak u Lozani.

Njihovi posmrtni ostaci biće, uz najveće državne počasti, izloženi 4. i 5. oktobra u Sabornoj crkvi u kojoj će se služiti liturgija za upokojene i pomen.

Posmrtni ostaci kneza Pavla i njegove porodice biće sahranjeni 6. oktobra u kripti crkve Svetog Đorđa na Oplencu, preneo je RTS.

Organizacioni odbor Vlade Srbije za prenos posmrtnih ostataka članova porodice Karađorđević kojom je predsedavao predsednik Srbije Tomislav Nikolić 21. septembra doneo je odluku da se jedni pored drugih na Oplencu sahrane knez Pavle, knjeginja Olga i knežević Nikola.

Knez Pavle Karađorđević, nekadašnji namesnik Kraljevine Jugoslavije, rehabilitovan je 15. decembra 2011. godine čime je poništena odluka iz 1945. kojom je proglašen za ratnog zločinca i čime su mu oduzeta građanska prava i imovina u zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Beogradjanin

27.09.2012. 11:14

Pravda je pobedila! Nevin covek, mucenik, dugo posle svog fizickog kraja, dobija satisfakciju. Knez Pavle je delio sudbinu svog naroda i prolazio je golgote zajedno sa njim. Unistavanje Srpskog naroda je pripremano napadima na najistaknutije njegove pojedince - Kralja Aleksandra I Karadjordjevica, Patrijarha Srpskog Varnavu i Kneza Pavla Karadjordjevica. Neka mu je vecna Slava i Hvala!

darko

27.09.2012. 11:42

jao Beogradjanin: Posli su pokupili zlati i sve. sada traze sve, kao da nisu popljackali narod. OOOOOOO oteto prokleto.

BlackeyeVuk

27.09.2012. 17:57

@zagrebcanka - Cim Hrvatica komentarise , znaci da je vest po nas dobra.U inat!