HRVATI U VEČERNJEM LISTU PROMOVIŠU PONOŠA: "General koji želi srušiti Vučića proveo 9 lepih godina u Zagrebu"

Novosti onlajn

20. 03. 2022. u 09:31

ZDRAVKO Ponoš, predsednički kandidat Dragan Đilasa na predstojećim izborima, pošteno je ispromovisan u najnovijem broju Večernjeg lista.

ХРВАТИ У ВЕЧЕРЊЕМ ЛИСТУ ПРОМОВИШУ ПОНОША: Генерал који жели срушити Вучића провео 9 лепих година у Загребу

Večernji list

Naime, u Večernjem listu, današnjem broju, objavljen je tekst pod nazivom "General koji želi srušiti Vučića tulumario je u zagrebačkom Kulušiću". 

U ovoj svojevrsnoj pohvali Zdravku Ponošu, Đilasov kandidat za predsednika Srbije, predstavljen je kao rođeni Kninjanin, koji je "najveći protivnik Aleksandra Vučića". 

Tekst pohvale Zdravku Ponošu, iskorišćen je i kao zgodna prilika da se ponovo napadne predsednik Srbije koji je opisan kao "apsolutni vladar Srbije i čovek koji kontroliše sve pore društva". 

Zdravko Ponoš, general sa dugačkim stažom uništavanja Vojske Srbije, predstavljen je kao "jedan čovek" koji je odlučio da se na predsedničkim izborima "suprotstavi Aleksandru Vučiću". 

Naročit akcenat u tekstu stavljen je na "Zagrebačkih devet godina" Zdravka Ponoša, i boravak u srednjoj školi u ovom gradu, u kojoj je Ponoš zavoleo vojni poziv. Ističe se da je Zdravko Ponoš u Zagrebu živeo "devet lepih godina, da je u ovaj grad bio zaljubljen i da ga nije nameravao napustiti". 

Večernji list poseban akcenat stavlja i na godine koje je Ponoš proveo na čelu Generalštaba, kada je radio sve na rasformiravanju srpske vojske i njene tehnike, citirajući novinarku Vesnu Mališić - Ponoš na čelu Generalštaba bio je general nove struje, "u toj ustajaloj vojsci čiji su generali ličili na ruske". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

NAŠE JE DA SNAŽIMO, JAČAMO, EKONOMSKI NAPREDUJEMO I RASTEMO: Predsednik Vučić se oglasio posle vežbe Vihor 2024 (FOTO)