PETAR PETKOVIĆ: Ponoš nije štitio srpske interese na KiM

Novosti online

17. 03. 2022. u 17:49

ČLAN Predsedništva SNS Petar Petković izjavio je danas da građani neće nasesti na pokušaje Zdravka Ponoša da se predstavi kao zaštitnik Kosova i Metohije, jer niti je štitio srpske interese u našoj južnoj pokrajini, niti je štitio Srbiju.

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ: Понош није штитио српске интересе на КиМ

Foto: Tanjug

- Ne samo da se, u vreme kada je bio na čelu Generalštaba, odrekao Kosova i Metohije, već se odrekao i čitave Srbije, budući da je bio aktivni saučesnik u stranim nastojanjima da se našoj državi uskrati svaka mogućnost samostalnog odlučivanja i vođenja suverene politike - naveo je Petković.

Kandidat za predsednika Republike koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, Zdravko Ponoš, izjavio ranije danas da se aktuelna vlast "odrekla Kosova", a da se on "Kosova nikada neće odreći".

Funkcioner SNS u reagovanju navodi da je uništavanje vojnih potencijala Srbije, u čemu je, kaže, Ponoš bio glavni izvršilac, bilo ključni deo procesa potčinjavanja naše zemlje.

- Sasvim je jasno da se čovek, čiji je zadatak bio da uništi vojsku na čijem je čelu bio, lažno predstavlja kada upućuje neiskrene patriotske poruke o Kosovu i Metohiji - kazao je Petković.

Naveo je da je više od 80 zemalja priznalo je jednostrano proglašenu nezavisnost "Kosova" u vreme kada su on i njegovi politički nalogodavci bili na najvišim državnim funkcijama, a Srbija je pretrpela poniženje pred Međunarodnim sudom pravde krivicom Ponoševog prijatelja i mentora Vuka Jeremića.

Kako se Srbija proteklih godina bori za svoju južnu pokrajinu, kaže Petković, dokazuje i broj povučenih priznanja, ali i sve što je za naš narod učinjeno na terenu kroz stanogradnju, investicije, ulaganje u obrazovanje i zdravstvo, pomoć poLjoprivrednicima, socijalna davanja…

- Umesnije bi dakle bilo da je Ponoš poručio da se neće odreći tzv. nezavisnog „Kosova“, jer ta izjava bi bila verodostojnija i bila bi više u skladu sa onim što su on i njegovi politički šefovi radili - zaključio je finkcioner SNS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)