UŽAS U NIŠU: U stanu devojke izboden Nenad Mitrović - detalji sa suđenja za pokušaj ubistva

D. ALIHODžIĆ

24. 09. 2020. u 10:52

KOMPLIKOVANI ljubavni odnosi, alkohol i droga umalo nisu koštali života Nenada Mitrovića iz Beograda za čiji život su se borili niški lekari nakon što ga je, 24. februara ove godine, u stanu svoje devojke Aleksandre Popić Lazić u Nišu nožem izbo Ivica Mikić (33).

УЖАС У НИШУ: У стану девојке избоден Ненад Митровић - детаљи са суђења за покушај убиства

Foto arhiva

Optuženom Mikiću juče je pred Višim sudom u Nišu počelo suđenje, a ukoliko bude oglašen krivim, preti mu kazna od pet do 15 godina zatvora.

Svedočenje svoje devojke Aleksandre optuženi Ivica ocenio je kao izdaju, jer je on navodno samo hteo da je zaštiti od Nenada, sa kojim je ona bila u vezi nekoliko godina. On se branio da mu se Aleksandra žalila da je Nenad maltretira i da bi htela da ga izbaci iz stana, ali da nema novca da mu kupi kartu do Beograda. Mikić kaže da se ponudio da im on obezbedi 2.000 dinara za kartu i da je zato tog 24. februara, sa drugom Milanom, otišao do Aleksandrinog stana.

- Počeo je da me vređa i psuje "majku cigansku", a zatim i da me udara. Uplašio sam se za svoj život i u odbrani izvadio nož, koji uvek nosim sa sobom, jer mi služi da sečem salamu za doručak. Nisam hteo da ga povredim, a kamoli da ga ubijem i ja se sada izvinjavam što sam to uradio. Bio sam pijan i drogiran, tako da nisam racionalno razmišljao - kazao je Mikić, koji je na početku suđenja negirao navode optužnice da je nakon uboda nožem šutirao Nenada kad je pao.

KO JE VARAO U LjUBAVNOM TROUGLU?

IAKO sudiju Mirka Draškovića nisu zanimali intimni detalji ovog ljubavnog trougla, već samo činjenice koje su dovele do pokušaja ubistva, tokom ročišta varnice su sevale upravo zbog toga što je Ivica tvrdio da je sa Aleksandrom bio u ozbiljnoj vezi, dok su Aleksandra i Nenad imali drugačije viđenje.

- Ona me je samo varala s njim i to nekoliko puta, ali nije bila u vezi s njim - svedočio je Nenad koji je odustao da krivično goni Mikića.

Povrede koje je Mitrović zadobio ocenjene su kao opasne po život, pa se Mikiću sudi zbog pokušaja ubistva.

Aleksandra je rekla da ona od Ivice nije tražila pomoć da se oslobodi Nenada. Priznala je da joj u vezi sa Beograđaninom nisu cvetale ruže i da je htela da prekine da se sa njim zabavvlja. Nije umela da objasni u kakvoj je tačno vezi bila sa Ivicom, ali joj je zadrhtao glas kada se u sudnici našla između dvojice ljubavnika, jednog na optuženičkoj, a drugog na klupi za svedoke.

- Nisam mogla ni da pretpostavim da će obojica tako reagovati i da će Ivica potegnuti nož. U jednom trenutku našla sam se između njih, rizikujući da i sama budem povređena - kazala je Aleksandra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere