NEISKORIŠĆENI TRŽIŠNI POTENCIJAL DIGITALNIH USLUGA: Zemlje jugoistočne Evrope gupe 1.2 milijarde evra, evo kako se to može zaustaviti

B. Ca.

18. 12. 2020. u 16:49

NEISKORIŠĆENI tržišni potencijal digitalnih usluga u zemljama Jugoistočne Evrope iznosi 1,2 milijarde evra, pokazalo je istraživanje globalne konsultantske kuće Karni.

НЕИСКОРИШЋЕНИ ТРЖИШНИ ПОТЕНЦИЈАЛ ДИГИТАЛНИХ УСЛУГА: Земље југоисточне Европе гупе 1.2 милијарде евра, ево како се то може зауставити

Foto Depositphotos

U Jugoistočnoj Evropi prosečni potrošač mesečno potroši 56 evra na telekomunikacione i digitalne usluge, od čega je samo 18 odsto iznosa namenjeno digitalnim uslugama. To je znatno manje od zapadnoevropskog proseka od 35 odsto, navedeno je u saopštenju.

Iako je rasprostranjenost telekomunikacionih usluga velika u Jugoistočnoj Evropi, zaostaje korišćenje digitalnih usluga, poput pretplata na medijske i zabavne sadržaje, kao i pretplata na usluge zasnovane na povezanim uređajima.

Kako bi povećali potražnju za povezivanjem, kako iz Karnija kažu, operateri se moraju usredsrediti na zadovoljavanje potreba korisnika za brzim pristupom Internetu, što će im onda omogućiti i dalji rast u kategoriji digitalnih usluga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!