PREMINUO MILORAD TRIFUNOVIĆ: Koordinator za nestala lica na KiM izgubio borbu sa koronom

D. Z.

25. 11. 2020. u 18:55

KOORDINATOR porodica kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji, Milorad Trifunović preminuo je danas od posledica virusa korona u 73-oj godini.

ПРЕМИНУО МИЛОРАД ТРИФУНОВИЋ: Координатор за нестала лица на КиМ изгубио борбу са короном

Foto: D.Z.

Trifunović je rođen u selu nadomak Vučitrna a poslednjih dvaesetak godina živeo je kao raseljeno lice u Kosovskoj Mitrovici.

Porodice kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji opisuju ga kao upornog i bezuslovnog borca za rasvetljavanje sudbine kidnapovanih i ubijenih Srba na KiM među kojima je bio i njegov brat, rudar, kidnapovan među prvima na Kosovu i Metohiju tokom 1998 godine.

Jedan je od osnivača Resurnog centra za nestale osobe čije je sedište u Prištini a u kojem su predstavnici srpskog i albanskog Udruženja za kidnapovanja i nestala lica na KiM.

I dok ga kolege iz resurnog centra opisuju kao divnog prijatelja spremnog da podeli savet i primer visokog integriteta i energije novinari, izveštači sa Kosova i Metohije, kao i potpisnik ovih redova, pamtiće Trifunovića kao predstavnika Udruženja koji je 24 časa bio dostupan za novinarska pitanja a na pozive novinara odgovarao je čak i tokom borbe sa virusom korona.

- Ja sam spreman čak i po cenu sopstvenog života da svedočim u Hagu-odgovorio je svojevremeno na pitanje "Novosti" da li će se porodice kdinapovanih i ubijenih Srba usuditi da svedoče pred Haškim tribunalom protiv nekadašnjih pripadnika "OVK".

Trifunović je poslednjih nekoliko dana bio na respiratoru kliničko bolničkog centra u Nišu gde je i preminuo, a biće sahranjen sutra na groblju u Rudaru nadomak Zvečana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet