NAŠA OBAVEZA JE DA PAMTIMO DIMITRIJA: Obeleženo 17 godina od ubistva srpskog mladića u Gračanici

D. Z.

05. 06. 2021. u 22:10

Pomenom na lokalnom groblju, polaganjem cveća kraj kapele postavljene u centru Gračanice i Memorijalnim turnirom u malom fudbali, danas je obeleženo sedamnaest godina od ubistva sedamnaestogodišnjeg srpskog mladića Dimitrija Popovića.

НАША ОБАВЕЗА ЈЕ ДА ПАМТИМО ДИМИТРИЈА: Обележено 17 година од убиства српског младића у Грачаници

Foto: D. Z.

Dimtrije, učenik Srednje medicinske škole u Gračanici ubijen je petog juna 2004. godine u večernjim satima ispred kisoksa brze hrane dok je sa drugarima čekao u redu da kupi hamburger.

Ubio ga je njegov vršnjak, tada maloletni Albanac, Albert Krasnići koji je  iz automobila u pokretu marke audi, pucao automatskim oružjem na grupu  mladića koji su u večernjim satima čekali da kupe sendviče ispred kisona brze hrane u centru Gračanice.

Metak u potiljak bio je koban za Dimitrija koji je preminuo na licu mesta a rodbina, drugari i žitelji Gračanice  ne zaboravljaju ovog nedužnog mladića koji je stradao samo zato što je Srbin.

- Naša obaveza je da pamtimo Dimitrija , on će uvek biti jedan od nas i biće opomena budućem vremenu - rekao je danas na pomenu ubijenom mladiću njegov brat Srđan Popović, gradonačelnik Gračanice.

Međutim, iako je osuđen na devet i po godina zatvora, Krasnići je odležao samo četiri godine, ali je ovaj ubica 27. januara prošle godine, stradao od ruke svog oca Skendera koji ga je usmrtio takođe hicem iz vatrenog oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna