Uskršnji karneval u Tašmajdanskom parku: Trka u puzanju beba i takmičenje u tucanju jaja

Tanjug

nedelja, 16. 04. 2017. u 13:57

Ускршњи карневал у Ташмајданском парку: Трка у пузању беба и такмичење у туцању јаја

Foto: Tanjug, AP / DIMITRIJE GOLL

U Tašmajdanskom parku u Beogradu danas je u okviru Uskršnjeg karnevala koji organizuje opština Palilula održana trka u puzanju beba, takmičenje u tucanju jaja i izbor za najlepšu masku karnevala
BEOGRAD - U Tašmajdanskom parku u Beogradu danas je u okviru Uskršnjeg karnevala koji organizuje opština Palilula održana trka u puzanju beba, takmičenje u tucanju jaja i izbor za najlepšu masku karnevala, a predsednik te gradske opštine Aleksandar Jovičić poručuje da je briga o najmlađima prioritet.

"Opština Palilula organizovala je veliki Uskršnji karneval koji traje dva dana. Danas smo organizovali prelepo druženje sa našim mališanima na teritoriji naše opštine. Ova akcija je s jedne strane humanitarnog karaktera, a s druge strane želimo da pošaljemo poruku da su mališani na našoj opštini prioritet", rekao je Jovičić novinarima.

Kaže i da su sredstva koja će biti prikupljena tokom karnevala, koji je počeo juče, namenjena u humanitarne svrhe, a da će deca iz svih osnovnih škola na teritoriji opštine Palilula odlučivati o tome kome će novac biti dodeljen.

"Uključili smo svih 17 osnovnih škola, profesore, nastavnike, Crveni krst, volontere. Svi su tu da zajedno u jednom lepom i bogatom sadržaju provedemo dan", rekao je Jovičić.

Govoreći o sadražima tokom karnevala, Jovičić kaže da je takmičenje u puzanju beba zaista lepa akcija, te da će beba koja bude najbrža i pobedi dobiti bebi kolica od opštine Palilula.


"Na taj način želimo da postaknemo da i sve ostale opštine na teritoriji Beograda organuzuju lepe akcije za naše najmlađe sugrađane. Ovom prilikom želim svima da čestitam Uskrs i poželim mnogo zdravlja, sreće, blagostanja, mira i sve najbolje u budućnosti", navao je Jovičić.


Na Uskršnjem karnevalu na Tašmajdanu planirani su plesni programi, nastupi dečijih horova i kulturno-umetničkih društava, kao i nekoliko kreativnih radionica, uskršnjih dečijih predstava i projekcija bioskopa na otvorenom.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije