"RATNICI" IMAJU MEČ LOPTU: Može li moćni Dončić produžiti seriju?

V.D.

24. 05. 2022. u 09:45 >> 09:48

KOŠARKAŠI Dalasa ugostiće Golden Stejt u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije.

РАТНИЦИ ИМАЈУ МЕЧ ЛОПТУ: Може ли моћни Дончић продужити серију?

Foto: AP

Voriorse sada samo jedna pobeda deli od finala NBA lige, nakon što su pre dve noći u trećoj utakmici pobedili Maverikse sa rezultatom 109-100. 

U prethodnom meču ih je predvodio Stef Kari sa 31 poenom, dok ga je verno pratio Endru Vigins sa 27 poena.

Popularni "ratnici" su još jednom potvrdili dominaciju protiv rivala iz Teksasa i poveli sa velikih 3-0 u seriji.

Luka Dončić je sa 40 poena i 11 skokova pokušao da dovede svoj tim do pobede, i uprkos dobrim partijama Džejlena Bransona i Spensera Dinvidija, koji su ubacili kombinovano 46 poena, ekipa jednostavno nije imala dovoljno "goriva u rezervoaru" da ukrade pobedu i vrati se u ovu seriju.

FOTO: Tanjug/AP

Izabranici Stiva Kera će pokušati da završe ovo finale Zapadne konferencije, i ukoliko to urade večeras, sačekaće boljeg iz duela Boston Seltiks - Majami Hit.

Endrju Vigins je bio od krucijalnog značaja za svoju ekipu tokom čitave serije, ima u proseku preko 20 poena, ali i najteži defanzivni zadatak, da sačuva prvu zvezdu Dalasa.

Voriorsi su na pragu svog šestog finala u prethodnih osam godina, a možemo li zamisliti šta bi bilo da nije bilo Tompsonovih i Karijevih povreda, možda bi sada igrali i svoje osmo uzastopno finale. Momci iz San Franciska su dokazali nebrojano puta da poseduju neverovatan kvalitet.

Ostao je još jedan trijumf, ali ima još dosta posla za "ratnike" jer će Dončić i kompanija uraditi sve što je u njihovoj moći da produže ovu seriju i izbegnu totalno "čišćenje", ali s obzirom na to da je gostujući sastav u "mirnoj luci", sada mogu polako da razmišljaju o narednom protivniku.

Bližimo se kraju sezone i definitvno nam je preostalo samo da uživamo u dobroj košarci, biće zanimljivo videti da li će Džejson Kid uspeti da motiviše svoje pulene.

Danas smo se odlučili da prognoziramo granicu poena, naša procena je da će biti prebačena, ukoliko Kari i Tompson, a sa druge strane Luka, našteluju "nišanske sprave", utakmica vrlo lako može otići u "debeli plus"

NAŠ TIP: +214,5 (kvota 1,79)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a