"LJUBIČASTI" ČUDOM IZBEGLI KATASTROFU NA "LUZU": "Orlovima" dovoljan i remi u Tuluzi, ali ovaj tim zna da igra samo na pobedu

O. M.

22. 02. 2024. u 10:18

TULUZA dočekuje Benfiku u revanšu plej-ofa za osminu finala Lige Evrope. Portugalski predstavnik ima minimalnu prednost iz prvog meča odigranog pre nedelju dana na "Luzu".

ЉУБИЧАСТИ ЧУДОМ ИЗБЕГЛИ КАТАСТРОФУ НА ЛУЗУ: Орловима довољан и реми у Тулузи, али овај тим зна да игра само на победу

Profimedia

Tuluza ne igra ni približno dobro kao prošle sezone, a to je posledica "kratke klupe". Naime, igranje na više frontova je veliko opterećenje za igrače i bez kvalitetne rotacije brzo dolazi do zamora kada se igra u ritmu četvrtak-nedelja.

"Violete" su posle 22 odigrana kola u ligi 1 na 13. mestu sa samo bodom više od Nanta koji se nalazi u zoni ispadanja.

Ipak, francuski predstavnik je mnogo bolje odigrao u grupnoj fazi Lige Evrope, pa je u nimalo lakoj grupi sa Liverpulom, Rojal Unionom i Laskom zauzeo je drugo mesto.

Pre sedam dana u Lisabonu su bili na pragu remija, ali je Anhel di Marija u osmom minutu zaustavnog vremena, dva minuta nakon što je Tuluza ostala sa desetoricom na terenu, doneo pobedu od 2:1 "orlovima". Argentinac je postigao i prvi gol na utakmici pre nego što je Danac Mikel Desler izjednačio.

Treba reći da taj rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu jer je Benfika bila daleko bolja i zaslužila je da sa većim kapitalom dođe u Francusku.

Posle razočaravajućeg učinka u grupnoj fazi Lige šampiona Benfika se preselila u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje i posle prvog duela sa Tuluzom stiče se utisak da može daleko.

Benfika igra fenomenalno u portugalskom prvenstvu, a izjednačena je na prvom mestu sa gradskim rivalom Sportingom, koji, doduše, ima utakmicu manje.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!