DERBI ČEMPIONŠIPA NA STARTU: Duel ekipa kojima je prošle godine za dlaku izmakao plej-of

O. M.

05. 08. 2023. u 11:26 >> 11:26

BLEKBURN dočekuje ekipu Vest bromvič albiona u subotu od 16 časova na stadionu "Ivud park". Utakmica se igra u okviru prvog kola engleskog Čempionšipa.

ДЕРБИ ЧЕМПИОНШИПА НА СТАРТУ: Дуел екипа којима је прошле године за длаку измакао плеј-оф

Profimedia

Roversi su veći deo prošle sezone bili u vrhu tabele najjače druge lige na svetu, jedno vreme i na pozicijama koje vode direktno u Premijer ligu, ali su na kraju u poslednjem kolu ostali i bez plej-ofa. Ništa bolje nisu mogli ni da očekuju sa samo jednom pobedom u poslednjih deset kola. Tako Blekburn kreće u svoju šestu uzastopnu sezonu u drugom razredu engleskog fudbala nakon što su 2018. godine ušli iz Lige jedan. 

Menadžer Jon Dal Tomason je tokom letnje pauze ostao bez udarne igle, Čileanca Bena Dijaza, koji je po isteku ugovora sa klubom iz Lankašira prešao u Viljareal.

Bredli Dak i Tomas Kaminski takođe su otišli, prvi u Sanderlend, drugi u redove novog premijerligaša Luton tauna, što znači da Blekburn još uvek ima posla u prelaznom roku kako bi osigurao da se ekipa ozbiljno uključi u borbu za promociju u viši rang.

Poraz od španske Đirone prošle subote (2:3) označio je kraj pripremnih utakmica za Blekburn i pokvario je dotadašnji učinak jer je bio jedini u predsezoni. 

Slično Blekburnu i VBA je bio blizu plej-ofa, čak u jednom trenutku poslednjeg kola, dok su vodili 1:0 protiv Svoncija, a Sanderlend za to vreme bio na 0:0 protiv Prestona, "vrećice" su držale tu šestu poziciju. Na kraju je došao poraz od Svonsija, a Sanderlend pobedom obezbedio šesto mesto koje mu nije donelo promociju jer se isprečio Luton...

Za razliku od većine drugih timova Čempionšipa, koji su bili vrlo aktivni u prelaznom roku, Vest bromvič albion je gotovo zadržao isti sastav koji je menadžer Karlos Korberan imao na kraju prošle sezone. Teško da će biti nekih spektakularnih dolazaka, jer VBA od ove sezone više ne dobija novac iz fonda Premijer lige koji se dodeljuje ekipama dve sezone nakon što ispadnu, tako da će Korberan morati da se snađe ili sa pozajmicama ili sa igračima koji su slobodni na tržištu i nemaju velike prohteve što se tiče plate.

Za sada je uspeo da dovede jednog igrača na pozajmicu, Džeremija Sermijenta iz Brajtona. Nekadašnji omladinski reprezentativac Engleske koji je pre nekoliko godina rešio da zaigra za seniorsku selekciju pradedova iz Ekvadora pokazao je na Mundijalu gde je igrao sve tri utakmice za "trikolore" da će biti odlično pojačanje na poziciji krila. Sudeći, međutim, po onome što se moglo videti iz pripremnih utakmica, Vest bromu su neophodna pojačanja u odbrani, a njih za sada nema.

Kako sada stvari stoje - i kako predviđa većina kladionica - Vest brom je sa prosečnom kvotom od  5,8 sedmi favorit za promociju u Premijer ligu, što je i dalje daleko bolje od Blekburna koji je tek 16, sa prosečnom kvotom 12,6.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 2.00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 18:36

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja