DERBI SEVERNE EVROPE: Domaćinu bili potrebni produžeci da prođe prvu rundu kvalifikacija

V.M.

25. 07. 2023. u 10:05

U drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gledaćemo obračun Helsinkija i Moldea.

ДЕРБИ СЕВЕРНЕ ЕВРОПЕ: Домаћину били потребни продужеци да прође прву рунду квалификација

Foto: Profimedia

Finski prvak je evropsku avanturu započeo u prvom kolu u kojem je igrao sa šampionom Severne Irske, Larnea. Helsinki je na svom terenu slavio pogotkom srpskog napadača Bojana Radulovića, da bi Larne uzvratio u revanšu sa 2:1. Ušlo se u produžetke, a tamo je ''plavo-belima'' plasman dalje osiguran Vant koji je poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Domaćin već uveliko igra finsko prvenstvo, za vikend je savladao Ilves (1:0) i nakon 17 odigranih kola nalazi se na trećem mestu sa četiri boda zaostatka u odnosu na vodeći SJK.

Sa druge strane, Molde će kvalifikacije započeti od ove faze, ali i on je već debelo zakoračio u takmičarsku sezonu tako da je imao dosta vremena da se uigra.

Nalazi se u veoma dobroj formi, vezao je tri pobede u norveškoj eliti i nakon nešto slabijeg početka polako se penje na tabeli. Trenutno je četvrti ali zaostaje 12 bodova za vodećim Bode Glimtom.

Prvak Norveške se pretplatio na goleade u poslednje vreme (čak 20 pogodaka na minulih pet susreta) i verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)