HOFENHAJM IMA JASAN CILJ U BERLINU: Ostati u vrhu i posle Herte

M.T.

02. 10. 2022. u 10:34

Domaćin u seriji dobrih rezultata.

ХОФЕНХАЈМ ИМА ЈАСАН ЦИЉ У БЕРЛИНУ: Остати у врху и после Херте

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Posle lošeg početka sezone Herta je uspela da zbije redove i dođe do nekoliko dobrih rezultata, a danas od 15.30 na Olimpijskom stadionu u Berlinu dočekaće Hofenhajm u osmom kolu Bundeslige i pokušati da ostane neporažena.

Ekipa trenera Sandra Švarca je posle četiri kola nove sezone imala samo jedan osvojen bod, ali su Berlinici uspeli da se izdignu iznad situacije i u prethodna tri kola od mogućih devet osvoje pet bodova pobedom protiv Augzburga i remijima sa Bajerom iz Leverkuzena i Majncom. To je Herti donelo i nešto bolju poziciju na tabeli, mada nije mnogo odmakla od zone ispadanja pošto se trenutno nalazi na 14. mestu sa šest osvojenih bodova.

Ono što je ohrabrenje za Švarca, ali i jedan od faktora u nešto boljim rezultatima Herte je i dobra odbrana. Posle poraza u prvom kolu od 3:1 u meču protiv gradskog rivala Uniona, Herta je u narednih šest kola primila šest golova i ispostavilo se da njena odbrana ne kapitulira tako lako, međutim napad bi mogao da bude znatno bolji pošto je na kontu Berlinaca samo osam postignutih golova. Ipak, odbrana će biti ta u koju će se Švarc uzdati protiv danas.

Hofenhajm od starta sezone drži formu i Andre Brajtenrajter koji je tokom leta stigao u klub za sada ima sve uslove da odvede ekipu i do boljeg plasman od devetog mesta koje su zauzeli na kraju prošle sezone. Trenutno Hofenhajm ima četiri pobede, dva poraza i remi u prethodnom kolu pred svojim navijačima sa Frajburgom i nalazi se na šestom mestu tabele sa 13 osvojenih bodova i utakmicom manje u odnosu na pet ekipa ispred sebe.

Hertu je zatekla vest da Žan-Pol Botijus ima rak testisa i biće bez njega narednih nekoliko meseci, a Švarc još uvek nije siguran da li će moći da računa na Linusa Gehtera, Suata Serdara i Davida Selkea. Brajtenrajter ima nešto više problema pošto u timu Hofenhajma za utakmicu protiv Herte definitivno neće biti zbog povreda Roberta Skova, Ermina Bičakčića, Benjamina Hunbera i Ilasa Bebua.

Hofenhajm je uspešniji od Herte u poslednjih 10 mečeva pošto je pet puta ostvario pobedu, dok je Herta slavila u dva navrata, a pet mečeva je završeno nerešenim rezultatom. Međutim, remi između ove dve ekipe se nije dogodio već skoro četiri godine.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri