PRŠTAĆE U ZAPADNOM JORKŠIIRU: Legendarni DŽerard stiže na "Elan roud"

Novosti online

02. 10. 2022. u 09:43 >> 09:45

UTAKMICA 9. kola engleske Premijer lige.

ПРШТАЋЕ У ЗАПАДНОМ ЈОРКШИИРУ: Легендарни Џерард стиже на Елан роуд

Foto: EPA-EFE/Jane Barlow/POOL

Lids je poslednji takmičarski meč odigrao pre skoro mesec dana. Brentford je ponizio "paunove" sa 5:2, a priliku za popravni ekipa Džesija Marča ima danas od 17.30 kada na "Elan roud" u okviru 9. kola Premijer lige stiže Aston Vila predvođena legendarnim Stivenom Džerardom.

Brentford je prosto pregazio Lids na "Komjunitiju". "Pčelice" su odgirale još jedan sjajan meč u ovoj sezoni, domirali su od prvog minuta, a svoj dan imao je Ajvan Toni. Reprezentativac Engleske upisao je het-trik protiv "paunova", zadavao je glavobolje defanzivcima Lidsa od prvog sudijskog zvižduka... Snažni napadač svoj prvo pogodak na meču postigao je u 30. minutu sa penala, svoj saldo i vođstvo svoje ekipe duplirao je u 43. minutu. Lids je preko Luisa Sinestra u samom finišu prvog poluvremena vratio u meč.

Međutim, Toni nije želeo dramu! Ajvan je u 58. minutu lepo pogodio za 3:2. Ponovo su "paunovi" uhvatili rezultatski prikljičak, ovaj put strelac za goste bio je Mark Roka u 79. minutu. A onda, Brentford je ubacio u brzinu više, kao da su bili ljuti upornošću "paunova". Brajan Mbuemo i Joan Visa postavili su konačan rezultat u samom finišu susreta.

Aston Vila ima samo bod manje od današnjeg protivnika. "Lavovi" se trenutno nalaze na 14. mestu i biće ovo svojevrstan derbi donjeg doma. Slavni klub iz Birmingema igra po sistemu toplo-hladno. Odbrana nije na nivou kao prethodnih godina, Emi Martinez kao da je u padu forme, primljeno je 10 pogodaka, dok su napadači uspeli da postignu samo 6. Ipak, u prethodnom kolu minimalnim rezultatom savladan je kandidat za ispadanje - Sautempton.

Zabeležila je ekipa sa "Vila parka" važan trijumf protiv Sautemptona koji je posle remija sa Mančester sitijem, pravi nagoveštaj boljih dana za ekipu Stivena Džerarda. Bio je birmingemski tim opasniji rival, limitirao je "svece" na svega jedan udarac u okvir gola, a ispostavilo se da je za pobedu bio dovoljan gol Džejkoba Remzija iz 41. minuta.

Na poslednja dva međusobna susreta ovih rivala viđeno je čak devet golova. Aston Vila je kao fost slavila sa 3:0, dok je na "Vila parku" rezultat bio 3:3.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda