JOVIĆ I FIORENTINA NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Furiozna Atalanta nema nameru da stane!

Novosti online

02. 10. 2022. u 09:00

SRBIN ne briljira u Firenci.

ЈОВИЋ И ФИОРЕНТИНА НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Фуриозна Аталанта нема намеру да стане!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Atalante odlično su započeli novu sezonu. "Boginja provincije" je sa 17 bodova na drugom mestu, a ukoliko savlada Fiorentinu večeras od 18 časova u meču 8. kola Serije A izjednačiće se sa Napolijem na prvoj poziciji.

Ekipa trenera Gasperinija igra zaista sjajno, atraktivno i što je najbitnije - pobeđuje! U protekloj rundi klub iz Bergama pobedio je Romu na "Olimpiku" minimalnim rezultatom.

Atalanta nije blistala, ali je uspela da iskoristi svoj trenutak. Odlično kreiran napad u 35. minutu, uz seriju propusta domaće odbrane u prvenac ove sezone pretvorio Skalvini, a to je ujedno bio i jedini udarac "boginje provincije" u okvir gola domaćina.

Sa druge strane, jedan od tragičara u domaćem sastavu biće Tami Abraham, koji je u 41. minutu imao situaciju jedan na jedan sa Markom Sportijelom, ali je taj njegov pokušaj prošao pored stative gostujućeg gola. Sportijelo je na teren ušao u osmom minutu umesto Huana Musa, koji se sudario sa Demiralom i na kraju završio u bolnici.

Rimljani su situaciju na terenu pokušali da promene uvođenjem prvo Belotija umesto Matića, a potom i Šomurodova umesto Abrahama. Obojica su imali nekoliko dobrih šansi, a posebno Uzbekistanac, koji je u nadoknadi mogao i morao da iskoristi jednu od dve odlične situacije.

Od Fiorentine i Luke Jovića se očekivalo više, ali za sada spoj "viole" i Srbina ne uliva optimizam. Nekadašnji napadač teško nalazi put do mreže, slavni klub ima problema sa realizacijom što se vidi i po broju osvojenih bodova, samo 9. Međutim, u minulom kolu puleni Vićenca Italijana rutinski su savladalo Veronu - 2:0.

Italijano je počeo meč bez klasičnog centrafora, ostavio Luku Jovića i Artura Kabrala na klupi i oslonio se na Kristijana Kumaea kao "lažnu devetku". Ipak, ključni čovek je bio Žonatan ikone. Francuz je posle solo akcije u 13. minutu pogodio za vođstvo i olakšanje domaćeg tima. Nekoliko minuta kasnije je iznudio i penal ali ga je kapiten Krstijan Biragi loše izveo i omogućio Montipu da odbrani. Golman Verone je najzaslužniji što "viola" nije vodila ubedljivije jer je posle odbranjenog penala skinuo i neke sjajne šanse domaćim fudbalerima. Tek u 90. minutu je Fiorentina stigla do zasluženog drugog gola kada je rezervista Niko Gonzaels pogodio.

Nikola Milenković je spreman za povratak u startnih 11, dok će učešće Luke Jovića i Alekse Terzića zavisiti od odluke trenera.

Uprkos trijumfu Fiorentine u prethodnom međusobno duelu od 1:0, Atalanta je favorit u Bergamu. Očekujemo otvoren meč sa dosta šansi na obe strane terena.

NAŠ TIP: 1X&2-5 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)