NA LICITACIJI 3.5 HILJADE HEKTARA: Izdavanje državne zemlje u somborskom ataru

J. L.

13. 04. 2021. u 15:07

GRAD Sombor raspisao je oglas za davanje u zakup i na korišćenje 3.5 hiljade hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

НА ЛИЦИТАЦИЈИ 3.5 ХИЉАДЕ ХЕКТАРА: Издавање државне земље у сомборском атару

Foto: J. J. Baljak

Kako je navedeno u javnom pozivu, sve navedene parcele, izdavaće se na period od 15 godina.. Početne cene zakupa po parcelama kretaće se od oko 700 dinara za zakup 0,01 hektara u Kljajićevu, do maksimalnih 19.787 dinara po hektru za pojedine površine u svim katastarskih opštinama.

Najveć „komad zemlje”, od 132 hektara, izdaje se u Kolutu, a za njim odmah i 125 hektara u Gakovu i 118 hektara u Doroslovu.

- Obilazak parcela koje su obuhvaćene javnim nadmetanjem biće organizovan 14. aprila. Dan kasnije biće zaključeno prijavljivanje – navodi se u pozivu.

- Pravo učešća u javnom nadmetanju imaju pravna i fizička lica koja najmanje tri godine imaju aktivan status u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

Postupak javnog nadmetanja biće sproveden elektronskim putem, preko veb-aplikacije Uprave za poljoprivredno zemljište. Javno otvaranje ponuda, za sve ponuđene parcele, zakazano je za 23. april u osam časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati