SOMBORCIMA 300 SADNICA: Održana akcija "Posadi svoj hlad"

J. L.

09. 04. 2021. u 17:27

U OKVIRU akcije „Posadi svoj hlad“ danas je Somborcima podeljeno tri stotine sadnica dvogodišnjeg belog jasena. Ova ekološka akcija usmerena je ka borbi protiv klimatskih promena, a takođe je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju, jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator.

СОМБОРЦИМА 300 САДНИЦА: Одржана акција Посади свој хлад

FOTO: Grad Sombor

Uz svaku sadnicu građani su dobili uputstvo za sadnju i QR kod preko kojeg mogu da je registruju i prate uputstva za njen dalji razvoj. Za one koji nemaju odgovarajući prostor za sadnju obezbeđena je posebna gradska lokacija. Druga strana vezice je ostavljena za ime i datum sadnje.

- Ako nemate dvorište i ne možete da zasadite sadnicu na privatnom posedu, možete to da učinite na javnoj lokaciji, koju je obezbedio Grad Sombor. Iza gradskog bazena postoji trim staza, tamo je i u prethodnoj akciji posađeno sto sadnica belog jasena, tako da tu građani mogu da zasade sadnice - rekao je Siniša Borota, pomoćnik gradonačelnika za oblast urbanizma i zaštite životne sredine.

Projekat „Posadi svoj hlad“ je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svetske akcije „ Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Organizator akcije je NVO „Zeleni razvojni centar“, a podržali su je Grad Sombor i kompanija „Apatinska pivara“ koja je obezbedila sadnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024