UVEĆAVA SE BROJ NOVOZARAŽENIH: Korona jaka u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

28. 03. 2021. u 15:43

UVEĆAVA se, nažalost, svakodnevni broj osoba, novozaraženih korona virusom u Rudničko-takovskom kraju. Prema evidenciji Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, njihov današnji broj (do ovog izveštavanja) je 44.

УВЕЋАВА СЕ БРОЈ НОВОЗАРАЖЕНИХ: Корона јака у Рудничко-таковском крају

Foto M. B.

Ovdašnji broj hospitalizovanih, pozitivnih na kovid-19 trenutno je 42, a oni se većinom  leče u Kovid odeljenjima miloanovačke Opšte bolnice, manji broj u Kovid bolnici u Batajnici i u kragujevačkom Kliničkom centru. 

Prema zvaničnim podacima, ukupan broj zaraženih kovidom-19 na teritoriji Milanovca u aktuelnom „piku“ epidemije do sada je ukupno 2.515. Od njih je 1.076 izlečeno, oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije, još neizlečeni su pod nadzorom tog Doma.

- Juče (27. marta) u Kovid ambulantama pregledana su 184 lica, urađena su 63 antigenska testa, uzeto devet nazofaringealnih briseva, devet osoba je upućeno na hospitalizaciju – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora te ustanove. 

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.515  lica, uz nažalost 96 smrtnih žrtava.

Od početka imunizacije, u ovom kraju do sada je vakcinisana ukupno 6.741 zainteresovana osoba: 4.077 „Sinofarmom“, 712 „Sputnjikom V“, 682 „Fajzerom“ i 640 „Astra Zenekom“. Revakcinisano ih je 4.689. Domu zdravlja danas je isporučeno još 400 doza cepiva „Sputnjik V“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!