‚EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: U kovid odeljenjima 35 pacijenata - 54 novozaraženih

M. B.

21. 03. 2021. u 15:36

BROJ pacijenata u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, prema preseku od jutros, je 33 – osmoro više u odnosu na juče.

‚ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У ковид одељењима 35 пацијената - 54 новозаражених

Foto: M. B.

Manji broj zaraženih iz ove bolnice je minulih dana upućivan u Kovid bolnicu u Batajnicu i u Klinički centar u Kragujevcu, gde su još na lečenju.

- Na Grudnom odeljenju naše bolnice trenutno se leči 17, na Neurologiji 16 pacijenata. Pozitivno na korona virus ih je 31, dva čekaju rezultate testa. Tokom minula 24 sata, hospitalizovali smo osam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju tim virusom. Ako se nastavi ovakav priliv pacijenata, naše Interno odeljenje ponovo će preći u kovid sistem rada – najavljuje danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Podaci o broju novozaraženih korona virusom, ovde se ponekad ne saopštavaju svakodnevno, već zbirno za nekoliko dana. Dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora milanovačkog Doma zdravlja, izjavljuje da je od 18. marta do juče kasno popodne korona virus potvrđen kod još 54 osobe. Po računici te ustanove, broj novozaraženih u aktuelnom „piku“ epidemije ovde je ukupno 2.237, od kojih je 973 izlečeno.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni blaži trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.237  lica, uz nažalost 91 smrtnu žrtvu.

Od početka imunizacije u ovom kraju, do sinoć je vakcinisano ukupno 6.423 zainteresovanih lica – 4.555 „Sinofarmom“, 707 „Sputnjikom V“, 640 „Astra Zenekom“ i 521 „Fajzer“ cepivom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!