PRIORITET NAJMLAĐIMA I BICIKLISTIMA: Zasedao Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora

J. BEKIĆ

11. 02. 2021. u 18:23

POBOLjŠANjE stepena bezbednosti najmlađih sugrađana, ali i biciklista, koji predstavljaju najugroženije učesnike u saobraćaju na području grada Sombora, je bila tema sastanka članova Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora.

ПРИОРИТЕТ НАЈМЛАЂИМА И БИЦИКЛИСТИМА: Заседао Савет за безбедност саобраћаја града Сомбора

Foto: J.B.

Kako je rečeno, nastaviće se sa opremanjem vrtića sredstvima za edukaciju i svetlosnim prslucima, a planirana se nabavka auto sedišta za bebe, kao i sedišta za prevoz dece biciklom.

Osim toga,aktivnosti će biti usmerene i na mlade vozače sa probnom vozačkom dozvolom za koje će se organizovati praktične obuke i edukacije kako bi stekli sigurnost i dodatnu opreznost tokom vožnje.

I u ovoj godini biće nastavljena akcija podele svetlosnih setova za bicikliste, a u planu su projektovanje i početak radova na izgradnji novih biciklističkih staza.Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja su odlučni da na red dođu i rešenja za neke od problematičnih raskrsnica, kao i problem parking prostora u gradu.

Ukoliko se steknu odgovarajući uslovi, Savet će podržati organizaciju takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ za decu školskog uzrasta, kao i tradicionalnu manifestaciju Međunarodni susret oldtajmera u Somboru.

Savetom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri