KREĆE I REVAKCINACIJA: U Kraljevu do sada vakcinu protiv korone primilo više od 10.000 građana

G.Ć.

07. 02. 2021. u 13:19

OD POČETKA masovne imunizacije stanovništva, u Kraljevu je vakcinu primilo više od 10.000 građana. Prema rečima dr Mirjane Krčevinac, direktorke ovdašnjeg Doma zdravlja, odziv građana koji se protiv korone pelcuju na ukupno šest punktova u novoj hali sportova kraj Ibra je zadovoljavajući, a revakcinacija kineskom „sinofarm“ vakcinom počinje 9. februara.

КРЕЋЕ И РЕВАКЦИНАЦИЈА: У Краљеву до сада вакцину против короне примило више од 10.000 грађана

Foto: G.Š.

- Očekujemo preciznije instrukcije iz „Batuta“ i Zavoda za javno zdravlje kako bi se izbegle gužve, jer ne smemo dozviliti da se odjednom pojavi 1.000 građana. O svim pojedinostima ovog procesa javnost će biti na vreme obaveštena – kaže dr Krčevinac.

Zbog predstojećeg velikog obima posla, naglasila je direktorka Doma zdravlja, stručni medicinski timovi će vakcinaciju kontinuirano sprovoditi i za vreme predstojećeg praznika.

- Osim toga, nastavljamo i vakcinaciju slabo pokretnih i nepokretnih sugrađana koju na terenu sprovodi Služba kućnog lečenja, a uskoro će i u rudarskoj varošici Ušće u Ibarskoj klisuri biti vakcinisano oko 200 meštana koji su se prijavil preko e-uprave – dodala je dr Krčevinac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju